Grand Slam för långfärdsåkare

Tennisen har ju sitt Grand Slam med Winbledon, Paris osv.
Vad skulle långfärdsåkarnas motsvarighet vara? Dvs att under en säsong göra turer som är svåra att göra eller kan göras bara under sällsynt gynnsamma omständigheter?

T ex

Svenska Högarna
DST på Vättern
...
 
Lite märkligt att jämföra tävlingsidrott med hobby-/motionsdito. Går det inte bara att njuta av vädret, omgivningarna och kaffetermosen oavsett var man är?
 
Lite märkligt att jämföra tävlingsidrott med hobby-/motionsdito. Går det inte bara att njuta av vädret, omgivningarna och kaffetermosen oavsett var man är?

Visst går det alldeles utmärk att njuta av naturen osv .Men många långfärdsåkare drömmer om långa och sällan möjliga turer t ex Örebro-Stockholm och det är väl kanske till dom denna tråd vänder sig. Och dom njuter nog av sådana turer.

Men om jämförelsen stör tänkandet så kan man ju kalla det något annat t ex skridskoåkarnas Blå Band eller vad som helst.

Annars gäller väl generellt att respektera trådämnet, om du vill diskutera skridskoåkning och kaffetermosar så skapa gärna en annan tråd för det.
 
Folkfesten Elfstedentocht på Frieslands kanaler. 20 mil. Om jag inte minns fel har det bara kunnat genomföras vid 4 tillfällen sedan 60-talet: 63, 85,86, och 97.

Torbjörn
 
Min egen drömhelg

skulle vara

lördag Jönköping Askersund
söndag Örebro Stockholm

Thure

PS den riktiga drömturen för många är nog Ålands hav som gjordes 1958 några gånger via Märket
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
thureb Vad är viktigt för issäkerhet hos långfärdsåkare Långfärdskridsko 26

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.