Gissa position Stockholms län

I kommunen fanns från 1907 fram till 1983 en fabrik som tillverkade produkter som användes och fortfarande används i friluftsliv i hela världen. Numera tillverkas produkterna utomlands och företaget är uppköpt av en koncern som är mest kända för andra produkter inom friluftslivet.

Thure
 
Svårt. Friluftsföretaget får mig att tänka på Primus. Men de låg väl på Essingeöarna som hör till Stockholms stad vilket inte leder mig vidare. Men tycker mig känna igen skolbyggnaden. Eller så ser den bara ut som skolar gör....
 
Så Sieverts med blåslamporna med andra ord. De har haft produktion i Sundbybergs kommun så skolan bör vara Sundbybergs skola?

Kul bildgåta med de gamla fotografierna!
 
Är det inte Sieverts, och inte Primus så är det ....... industrier som också förutom friluftsprodukter och maskiner till hushåll även gjorde t ex hänglås.

Thure
 
Då har vi bara Optimus kvar. Men att de gjorde hänglås och var från Stockholm var okänt för mig. Google säger Upplands Väsby. Skolan är då kanske Väsbyskolan?
 
Kul med de gamla fotona och så fick jag lära mig lite svensk industrihistoria på köpet!
Saknar bra foton för tillfället så jag avvaktar lite med att lägga in ny bildgåta.
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Daddy Lägerplats i Stockholms närhet sökes! Stockholm 12
Arne L Stockholms gröna kilar. Agera nu! Stockholm 29

Liknande trådar


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...