• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.
  • Tycker du det behövs ett forum för din region, klubb eller dylikt? Om du är intresserad att vara värd i ett sådant forum, kontakta oss med ditt förslag.

Gissa position Stockholms län

Google Maps får hjälpa mig ännu en gång i väntan på att jag hinner ut och knäppa nya bilder.

Var är vi nu? (Jag var i alla fall på kullen med de vita husen igår, även om jag inte fotade...)
 

Bilagor

Klurigt.

Namn på öar med efterled landet finns ju några stycken t ex Svartsjölandet, Ormingelandet och Fågelbrolandet. Bogesundslandet är en halvö liksom Enhörnalandet.

Men inte blev jag klokare på det. Nu måste jag nog jobba lite i stället.

Thure
 
Du tänker rätt med landet som efterled.

Viken som är rakt fram till vänster vill man nog inte fiska i... 2km nordost från fotoplatsen finns det skäl att tro att en led kunde föra vikingarna från Fjärd till Sund.
 
Senast ändrad:
Runt 1981 köpte jag min första LP-skiva för egna sparade pengar. Skivan var det tredje albumet från ett, kan man anta, högljutt band som startades i denna kommun.
Centralorten är belägen några kilometer bakom kullen med de vita husen.
 
Thors backe, Värmdölandet, Gustavsberg och gruppen Noice, Vikingarna kan tänkas ha tagit sig mot Gustavsberg via Betsedeviken.

Thure
Stämmer. Lite utredning av ledtrådarna::
Viken som man inte vill fiska i är Mörtnäsviken.

"nordost från fotoplatsen finns det skäl att tro att en led kunde föra vikingarna från Fjärd till Sund." Vid Hemmesta vägskäl fanns en vattenled mellan Torsbyfjärden och Brevikssundet under Vikingatiden.

Och det högljudda bandet var så klart Noice.
 
Rätt Ringblom Fagersjöskogen väster om Hökaränge
n. Har cyklat förbi här dagligen i två decennier men i veckan passade jag på att gå en orienteringsbana utannonserad på www.luffarserien.se mkt klippor och fina motionsspår i ett litet område.

Thure