Ångermanland & Medelpad

Vi tar ett eller två landskap att semestra i varje sommar och i år är turen kommen till Ångermanland och Medelpad.

jag brukar, för skojs skull, försöka att hitta åtminstone någon eller några landskapstypiska rätter/livsmedel för varje landskap men med dessa två har jag ingen aning om vad jag skall leta efter (mer än surströmming)

Så, min fråga är: vad är typisk mat för ångermanland och medelpad?
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Tjälknöl ser jag faktiskt fram emot att få prova, surströmming går bort (inte för att det är just surströmming utan för att jag inte äter fisk alls).
 
Om du kan få tag i tunnbröd från "Ubergs" så är det jättegott! :) Annars finns en variant på dopp i grytan som kallas "blöte", men till det behövs bl.a en stor gryta att koka älgkött och dito ben i flera timmar. Serveras med smör, tunnbröd och sirapskokt kålrot... :)
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips