Äggpulver, någon?
- Trådstartare Jörgen Fjaderlatt.se
- Start datum
Jag har köpt äggpulver och omelett från http://friluftsmat.nu och testat.
Vad har inför tips på recept för äggpulver. Strö i en soppa kan jag tänka mig som förstärkning av ex torkade grönsaker. Låt höra vilka idéer som finns.
Hejsan,
Även jag har köpt både heläggspulver, äggulepulver och omelett från friluftsmat....som för övrigt även säljer riktig torrmjölk (med fett) OCH torrgrädde.
Förutom olika former av omeletter har jag även haft snott ihop riktigt goda pannkakor. Samma recept som hemma, men jag tog 50% heläggspulver och 50% äggulepulver och samma sak på mjölkfronten, dvs 50% mjölk och 50% grädde. Blir feta och fina pannkakor med mycket energi i
/ Stefan
Ägg går utmärkt att torka för att sedan göra omelett av. Väg äggen styckevis. Då får man ett genomsnitt på den vättska som sedan skall tillsättas per ägg. Slå upp äggen i långpannan in i ugnen på max 30 gr. När vätskan dunstat så skrapa ihop det torkade äggen, smula och förvara i påse.Ausgezeichnet. Tack!
Hälsningar
Jörgen