Utrustning allmänt Annat om utrustning

Svara
 
Ämnesverktyg Betygsätt ämne Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2012-01-19, 21:45
typera typera är inte uppkopplad
 
Inlägg: 6
Lundhags kängor!

Hallå har ett par goretex gängor som jag haft i några år och dom fungerar bra när jag ska ut o fiska och inte använder vadare.. Ska upp till taraätno och fiska o vandra i 10 dagar i sommar och funderar på att testa ett par Lundhags scout som kanske kommer att vara till min fördel på turen.

Men nu till frågan, är verkligen Lundhags så bra som man får intrycka av. Varför ska jag satsa på ett par Lundhagskängor eller är det överskattat. Ska jag istället köpa ett par skapliga goretex kängor..
Varför jag inte är så sugen på att ha kängorna jag har, är för att sulan känns lite hal.

Allt gott
Svara med citat
  #2  
Gammal 2012-01-20, 10:14
Ayrin Ayrin är inte uppkopplad
 
Inlägg: 1 580
Jag har ett par lundhagskängor som jag tycker är rätt hala, så jag vet inte om hala sulor är ett skäl att byta till lundhags.
Däremot är nackdelen med ett par gore-texkängor att de i allmänhet är riktigt svåra att få torra, särkilt om man ligger i tält. Ett par skalkängor däremot byter du bara ut sockarna i, och så är de rätt ok igen .

För att ge en lite bättre bild av det hela tog det mig två dar att torka ett par gore-tex*skor*, fast jag var hemma i lägenheten och hade dem stående mot ett element, medan ett par gummistövlar som jag använt för att vada genom en aningen för djup bäck var helt torra efter nån timme bredvid en eld. Hyfsat uppenbart, naturligtvis, men det är enligt min ringa mening *inte* kul med blöta fötter.
Svara med citat
  #3  
Gammal 2012-01-20, 10:46
flygare69 flygare69 är inte uppkopplad
 
Inlägg: 90
Som föregående skrev så är fördelen med Lundhags att de torkar snabbt. I somras gick jag och en vän i ett blött Jämtland, jag hade Lundhags och han ett par Haglöfs Gore-tex. Båda blev blöta, jag blev torr igen på en kväll med kängorna vid brasan. Han däremot hade sura kängor hela veckan hur han än försökte. Lundhags håller tätt riktigt bra om de är vaxade ordentligt. Ta med extra vax och smörj på lite då och då så klarar du dig utan problem. Jag hade inte vax med mig och efter att ha traskat i blötmyr i tre dagar så gav vaxet som jag smort på före resan till slut upp och de släppte in lite väta. Upplever inte mina kängor som hala, tvärtom. Har haft ett par scout tidigare och det är en bra investering så kör på dem.
Svara med citat
  #4  
Gammal 2012-01-20, 11:57
aventyrare69 aventyrare69 är inte uppkopplad
 
Inlägg: 60
Jag håller med föregående talare.

Har ett par Lundhags Syncro High och dom är absolut inte hala. Det är däremot mina Meindl Island MFR eller vad dom nu heter.

Samt att Lundhags kängan torkar snabbt och sitter så bra på foten.
Svara med citat
  #5  
Gammal 2012-01-20, 15:21
Glännman Glännman är inte uppkopplad
 
Inlägg: 1 009
Jag tycker det är bra fäste i mina Lundhags Bielne.. Men att köpa nya kängor för att de andra är "lite hala" tycker jag inte man ska. Bättre och slita ut dom ordentligt först ? Eller var lite snarare menat mycket ?

Nåväl, jättenöjd är jag med mina Lundhagare, men det finns ju fler märken som gör utan texhittepå. Både Meindl och Hanwag gör kängor utan texhittepå i tex Meindl Badile och Hanwag Grunten. Dessa är ju dessutom manligt randsydda..

Gore-tex tycker jag INTE du ska köpa, men det är ju bara min åsikt. Andra säger att du ska ha Gore-tex.. Jag tycker mina Lundhags Bielne är fantastiska, men därmed inte säkert att du tycker det samma.

Rekomenderar jag Lundhags ? JA !!!

Mvh // Johannes
Svara med citat
  #6  
Gammal 2012-01-20, 15:33
MAW MAW är inte uppkopplad
 
Inlägg: 1 972
Har också Syncro High. Den bästa känga jag haft. Vattentät. Torkar snabbt. Grym komfort. Upplevs ej som hal.

/M
Svara med citat
  #7  
Gammal 2012-01-20, 16:07
BjörnGBG BjörnGBG är inte uppkopplad
 
Inlägg: 101
Har ett par Lundhags Syncro High och är helnöjd.

Håller med föregående talare gällande torkning, inte hala m.m.

Vill dessuton tillägga att deras kundservice är kanon.

Av någon anledning släppte min sula lite i somras en vecka innan jag skulle ut och vandra.
Fick panik! skicka iväg kängorna och knalla i jämtland med M90 kändes inte aktuellt.
Testade att ringa Lundhags trots att det var mitt i semestern.
Tro det eller ej men det jobbade en skomakare (dom försöker att ha en skomakare på plats hela året, även under semestern) vi kom överrens om hur jag skulle laga kängorna (ville ju inte ta egna initiativ och därmed förbruka garanti etc) och sedan skicka upp kängorna efter vandringen.

Nu har jag inte hunnit skicka upp kängorna ännu men skall ta tag i det i helgen :-)

Allt kan gå sönder men inte alla har kunnig personal du kan prata med!

/Björn
Svara med citat
  #8  
Gammal 2012-01-20, 17:14
lortopalt lortopalt är inte uppkopplad
 
Inlägg: 561
Jag har också ett par Lundhags Syncro High, och har bara gott att säga om dem. Framför allt så är de grymt sköna tycker jag, jag har de jämt, både i skogen och till affär`n.
Svara med citat
  #9  
Gammal 2012-01-20, 20:13
MAW MAW är inte uppkopplad
 
Inlägg: 1 972
Mina sulor lossnade också framtill, verkar hända en del Syncro. Har precis fått dem limmade av Lundhags. Prima service. De lästade även upp mina 3mm kostnadsfritt pga jag ville ha lite extra höjd i skon.

/M
Svara med citat
  #10  
Gammal 2012-01-20, 21:01
ödemark ödemark är inte uppkopplad
 
Inlägg: 168
Och nu är de norska!
Svara med citat
  #11  
Gammal 2012-01-22, 17:34
Iggle Iggle är inte uppkopplad
 
Inlägg: 258
Har precis köpt ett par Scout och har inte hunnit vara ute så mkt med dem än. Är mina första "riktiga" kängor och har ingen jättestor erfarenhet av några kängor annars.

Har varit ute å gått ett par 30 minuters rundor innan jag testade dem lite mer över en dagstur på söderåsen i helgen (det var riktigt blött) och var inte sådär jätterädd vart jag satte fötterna och jag var torr...

Vågade inte vada över den lilla bäcken i ravinen för ja tyckte det skulle vara för kallt OM det skulle läcka in *fegis*

Annars lite reflektioner såhär långt:
Tycker inte man verkar behöva gå in dem så värst mkt heller. Har väll gått en 3-5 30 minuters promenader och det funka bra på söderåsen utan skav. Kändes till och med ganska bekväma.

Fick lite skav efter den första promenaden på hälarna men jag har lite muppfötter så jag får oftast lite skav. Var ute idag med barnvagnen i skogen på en 1.5 timmes promenad utan att få skoskav. Hade dubbla stumpor, liner i syntet och socka i ull.

Testade också att se hur pass bra jag har vaxat dem och gjorde ett test i badkaret hemma när jag ändå skulle tvätta av dem och kunde stå där ett tag men märkte sen att de började ta in lite i ett par sömmar. Har använt Nikwax flytande på tub och misstänker att jag kanske får testa typ Snoseal på sömmarna iallafall... På testen av lädret verkar nikwaxet hålla bra.

Någon kanske kan snabbt säga om Fibertec vaxet som addnature säljer som innehåller sojaolja om det kommer mjuka upp lädret som fett gör?
Svara med citat
  #12  
Gammal 2012-01-22, 19:06
UAO UAO är inte uppkopplad
 
Inlägg: 330
Jag instämmer i hyllningskören, själv har jag ett par Ranger High och är mycket nöjd.
Kan rekommendera dessa.

Ett annat alternativ om du ska fiska kan vara ett par bra gummistövlar, ej att förakta.
Det finns modeller som är sköna att vandra i.
Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ Betygsätt det här ämnet
Betygsätt det här ämnet:

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är avAlla tider är GMT +1. Klockan är nu 20:37.