Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Smarriga plättar som lätt kan stekas både på murrika över öppen eld eller i spritkökets stekpanna. Vill man så går det att preppa ganska mycket hemma och ta med färdigrivna grönsaker. De går att variera mycket genom att byta ut grönsakerna mot andra grönsaker, så som morötter, potatis, palsternacka m.m. Solroskärnorna ger lite extra crunch och kan bytas ut mot ex cachewnötter eller hasselnötter.
Typ:
Huvudmål, Mellanmål, Matlagning
Portioner/mängd:
2
Ingredienser:
1 liten zuccini
2 rödbetor
1 dl vetemjöl
2 ägg
ca 2 dl mjölk
1 dl solroskärnor
salt och peppar
smör (eller olja) att steka i
Tillbehör:
fetaost
mynta
Gör så här:
Riv zuccini och rödbetor grovt. Blanda vetemjöl, ägg, salt och peppar. (Detta kan göras i förväg om man vill. Det är alltid bra att låta blandingen vila lite innan man börjar steka. Då blir smeten tjockare och håller ihop bättre under stekningen)
Häll i zuccini, rödbetor och solroskärnor i smeten.
Stek plättarna på ganska svag värme. Klicka ut ca 1 dl smet per plätt och platta till.
Serveras toppade med smulad fetaost och mynta. Testa också harsyra i stället för myntan.
1 juli. Startskottet.
Det var då jag tog första steget mot att bestiga alla Norges 2000-meterstoppar – 377 stycken – på ett år. Genom sommar, höst, ...
I somras gjorde jag en solovandring genom naturreservatet Kvikkjokk-Kabla fjällurskog. En fin tur i landets mest orörda urskog och vidare upp på det ...
6 kommentarer
Med start I Vaisaluokta (båt från Ritsem) vandrade jag en del av Nordkalottleden till Sulitjelma i Norge. Därifrån gick jag söderut genom Junkerdals ...
1 kommentar
Ett stenkast från den italienska gränsen ligger den lilla rivieran. Kantonen Ticino packar en svårslagen mix av Alpernas berg och tropisk riviera, ...
2 kommentarer
”Jag vill inte åka hem”, sa Dana till kameran. ”Det är något med Sverige som är svårt. Jag kan inte förklara det.”
Jag gjorde de sista intervjuerna ...