Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
När min bror som är vegan skulle följa med och fjällvandra fick jag tänka till lite extra vilken mat jag skulle bjuda på. Den här improviserade enkla rätten blev succé! Fungerar självklart även med torkad köttfärs istället för sojafärs för den som vill det. Rätten är smakrik och mättande.
Typ:
Huvudmål
Portioner/mängd:
2
Ingredienser:
5 dl Snabbris
1 påse vegansk tacosås (sojabaserad, torkad i påse, finns i de flesta matbutiker på tacohyllan)
2 dl torkad sojafärs
1 påse tomatsoppa (soltorkad tomat med basilika)
1 torkad lök
4 torkade champignoner
Ev. Parmesan
Ev. Nachos
Gör så här:
Ta med 2 matlådor med lock.
Lägg i riset i en och övriga ingredienser i den andra.
Häll på kokande vatten i båda lådorna. Rör om.
Stäng locken.
Låt stå 5-10 min. Helst på ett liggunderlag under lite kläder så värmen hålls så bra som möjligt.
Rör om och fördela ris och tacogryta.
För lite extra lyx, strö på parmesan och servera nachos som tillbehör.
Ät!
Sista dagen med fint väder i Sarek är det upplagt för en rejäl topptur. Efter en vilodag fortsätter kampen mot elementen och det blir dags att ...
1 kommentar
Östra Grönland är ett av de sista jungfruliga territorierna på jordklotet. Med drygt tio års mellanrum har jag varit där. I somras (2025) med ...
3 kommentarer
Swiss National Park är fullpackat med vandringsleder av olika svårighetsgradder, längder och vilda djur. Från vackra vandringar längs med slingriga ...
När vi paddlade i början av oktober hade vi extremt fint väder. Efteråt kom stormen Amy. Höstpaddlingen är en återkommande händelse som vi sysslat ...
3 kommentarer
En måndag i mitten av oktober förvandlas den kalla morgonen till en nästan sommarvarm dag. Jag och min kompis Anders åker med våra kikare till ...
4 kommentarer