Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Rödbetssoppa
Soppan får helt olika karaktär beroende på vilken olja du väljer att använda. Jag skulle använda en svensk rapsolja, alternativt en mildare olivolja. Om du tröttnat på soppa kan du istället välja att råsteka de blötlagda rödbetorna. Då blötlägger du dem utan kryddor, pressar ur vattnet och tillsätter kryddor och buljong sist.
Typ:
Huvudmål
Portioner/mängd:
1
Ingredienser:
30 g torkade rödbetor (ca 250 g råa)
2 krm lökpulver
1/2 tärning grönsaksbuljong
0,25 krm svartpeppar
+ 4 dl vatten
+ 0,5 dl matolja
Gör så här:
Soppan kan smaksättas med en tsk vinäger eller citronsaft för lite mer syra.
Servera gärna med gräddfil eller creme fraiche.
Förbered:
Förväll och torka grovt rivna rödbetor. Blanda med resten av ingredienserna.
Tillaga:
Koka upp och låt stå i tio minuter. Koka sedan upp igen och tillsätt oljan.
Mina fjällvandringar börjar alltid med en idé som mynnar ut i en tänkt rutt. Rutten hänger alltid ihop med en tänkt tidsplan, som innebär att dagarna ...
Det här inlägget handlar om mina första åtta turer i Sarek. Hur allt började och hur vissa vägval kunde göras då men inte idag. Ni får läsa om och se ...
5 kommentarer
68 dagar, 125 000 höjdmeter och ett dagligt slit på 12–20 timmar – det är matematiken bakom en expedition som var lika delar uthållighetsprov som ett ...
1 kommentar
I somras gjorde jag en solovandring genom naturreservatet Kvikkjokk-Kabla fjällurskog. En fin tur i landets mest orörda urskog och vidare upp på det ...
6 kommentarer
Med start I Vaisaluokta (båt från Ritsem) vandrade jag en del av Nordkalottleden till Sulitjelma i Norge. Därifrån gick jag söderut genom Junkerdals ...
1 kommentar