Renskavsgryta

Av: garberget

Mustig renskavsgryta som ger en riktig lyxkänsla på turen.
Alla ingredienserna går lätt att torka hemma i vanlig ugn.

Typ:

Huvudmål

Portioner/mängd:

2

Ingredienser:

60 gram torkad renskav
60 gram torkad potatis
50 gram torkade gröna ärtor
8 gram torkad gul lök
12 gram torkad purjolök
15 gram torkad svamp, t.ex trattkantareller eller svart trumpetsvamp
1 st köttbuljongtärning
1 krm peppar
8 dl vatten

Gör så här:

Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt puttra i cirka 25 minuter tills alla ingredienser är mjuka. Fyll på med mer vatten vid behov.

Med fördel kan maträtten blötläggas i vattnet någon timme innan tillagning så förkortas koktiden avsevärt till cirka 10-15 minuter.

Vid vandring på hösten är det väldigt gott att plocka en näve färska lingon att toppa med.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...