Fler recept
Av: Topi
Lite jobb hemma men så lättlagat på turen, en riktig smakbomb som värmer gott den femte dagen.
Huvudmål
2
Torkat lamm 100 gr
 Torkad svamp 20 gr
 Torkad lök 20 gr
 Torkad paprika 20 gr
 Torkad tomat 50 gr
Indisk currypasta 1 msk
 Kokosmjölkspulver
 Maizena 1/2 msk
 Ris och ev papadum
 
 Marinad:
 Kinesisk soja 1 dl
 Worchestersås 2 msk
 Chillisås 1 msk
 Vitvinsvinäger 2 msk
 Gul lök 4 msk
 Vitlök 1 msk
 Färsk ingefära 2 msk
 Lagerblad 3 st
 Kanelstång 2 st
 Kardemumma, stött 1 msk
 Spiskummin 1 msk
 Kryddnejlika ½ msk
 Salt, grovt 1 msk
 Svartpeppar, stött ½ msk
250 gr lammfilé i marinad* i kylen 3 dagar.
 Torka av och stödfrys 3 timmar
 Skär tunna skivor mot fibrerna
 In i ugn på bakblåtspapper 50 grader över natten
 
 Svamp, lök och paprika skäres tunt och lägges på plåt
 Tomater skäres lite tjockare skivor och lägges på plåt
 Dessa tre plåtar ställs in samtidigt, tomatenplåten överst. 50 grader över natten
 
 Ute på turen:
 Koka upp ris och dra undan
 Koka det torkade köttet med torkade grönsaker och svamp
 i vatten, låt det puttra i 15 minuter.
 Stek det kokta köttet i olja
 Värm upp grönsaksvattnet, rör i kokosmjölkpulver och red av med maizena. Montera rätten.
 
 Om man lyckas få med sig papadum som inte krossats så stek på några sådana till.
                               
       
      Av: Topi
        Publicerat: 2015-12-17