Fler recept
Av: Jones
Gröna linser med perfekt tuggmotstånd i fantastisk symbios med grönsaker och cashewnötter. Rätten passar alla, både veganer, vegetarianer och allätare.
Huvudmål
2
Linser ex gröna eller beluga = 2 dl
Olivolja eller annan valfri sort = 2 msk
Grönsaksbuljong ex ekologisk grönsaksbuljong från Biofood = 2 tsk
Cashewnötter = 1 dl
Grönsaker
4 st soltorkade tomater
4 st champinjoner
1 st liten gul lök
0,3 st zucchini
1,5 st morot
1 st klyfta vitlök
Kryddor efter behag ex svartpeppar och chiliflakes
Förberedelser hemma:
Hacka och torka alla grönsaker hemma.
Blanda ihop linser, grönsaker, buljong och kryddor i en liten påse hemma.
Lägg cashewnötterna i en egen liten påse.
Laga maten ute:
Dela den förberedda påsen med mat i två mattermosar ca 5-6 dl/styck. Ex Klean Kanteen 16 el 20 oz. Häll i oljan.
Koka upp ca 8-9 dl vatten. Häll i det kokande vattnet i termosarna. Stäng locket och skaka lite så allt blandar sig.
Efter ca 4 h har du nu en fantastiskt god måltid som är lagom varm. Häll i nötterna och ät. Det går att vänta ett par timmar till också om du inte hittar den perfekta lunchplatsen.
Förslagsvis tillreds denna rätt vid frukost för att vara ätklar till lunch. Då slipper du ta fram köket och kan bara sätta dig till ro och njuta av rasten. Är det dåligt väder så har du en snabb men ändå mättande lunch som du kan äta på stående fot för att snabbt komma vidare till kvällens läger.
Av: Jones
Publicerat: 2015-12-17