Kom ihåg inloggningen
Har du glömt dina inloggningsuppgifter? Endast nyhetsbrevsprenumerant? Aktivera ditt medlemskap först.
Logga in
Energikakor fungerar både som mellanmål och efterrätt. Lätt och snabbt sätt att fylla på energi när orken tryter.
Efterrätt, Mellanmål, Övrigt
16 st energibarer
100 g torkade fikon 100 g torkade aprikoser 2 dl vatten 200 g nötter, ex valnötter och mandel 0,5 dl flytande honung 3 dl havregryn 1 dl krossade linfrö 1 dl riven kokos 1 dl matlagningsyoghurt
Sätt ugnen på 175 grader. - Klipp den torkade frukten i bitar, koka upp med vattnet och mixa med stavmixer. - Grovhacka nötterna. - Blanda smeten med nötterna och resten av ingredienserna. - Formad två avlånga kakor, ca 2 cm tjocka, på en plåt med bakplåtspapper. - Baka i 25 min, pressa den varma kakan med något platt. - Låt svalna, skär sedan i bitar.
Av: ulindh Publicerat: 2020-07-10