Äppelkaka

Av: Hassan68

En underbar äppelpaj som kan göras på fjället där varje gram räknas eller på paddelturen där det går att lyxa lite med vikten.

Typ:

Efterrätt, Matlagning, Recept

Portioner/mängd:

2

Ingredienser:

75 g torkade äppelbitar (på fjället) eller
2 äpplen ( i kajaken)
8 digestivekex
100 g smör
kanel
1 pkt torrmjölk
2 portioner kallrörd marsansåspulver (på fjället) eller
en förpackning ädelvisp (i kajaken)

Gör så här:

Blötlägg äppelbitarna en stund.
Stek dem med hälften av smöret.
Smula sönder digestivekexen och stek dem med resten av smöret.
Strö kanel på äpplena och häll sedan över "digestivesmuldegen"

Vispa till torrmjölken och vispa sedan ihop marsansåsen.

Eller i kajaken.
Kärna ur och skiva äpplena
Stek dem på samma sätt som ovan.
Ta fram ädelvispen och häll över.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept


Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg