Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
En underbar äppelpaj som kan göras på fjället där varje gram räknas eller på paddelturen där det går att lyxa lite med vikten.
Typ:
Efterrätt, Matlagning, Recept
Portioner/mängd:
2
Ingredienser:
75 g torkade äppelbitar (på fjället) eller 2 äpplen ( i kajaken) 8 digestivekex 100 g smör kanel 1 pkt torrmjölk 2 portioner kallrörd marsansåspulver (på fjället) eller en förpackning ädelvisp (i kajaken)
Gör så här:
Blötlägg äppelbitarna en stund. Stek dem med hälften av smöret. Smula sönder digestivekexen och stek dem med resten av smöret. Strö kanel på äpplena och häll sedan över "digestivesmuldegen"
Vispa till torrmjölken och vispa sedan ihop marsansåsen.
Eller i kajaken. Kärna ur och skiva äpplena Stek dem på samma sätt som ovan. Ta fram ädelvispen och häll över.
Gränslandet är en av de största vildmarkerna i södra Skandinavien. Det ligger i hjärtat av vår stora halvö, så långt borta från havskusterna man kan ...
1 kommentar
Mina fjällvandringar börjar alltid med en idé som mynnar ut i en tänkt rutt. Rutten hänger alltid ihop med en tänkt tidsplan, som innebär att dagarna ...
1 kommentar
I fredags hade vi varit gifta i 10 år. Det ville vi fira. Vi gifte oss i ett naturreservat utanför Uppsala, så ett firande i naturen skulle passa. Vi ...
Det här inlägget handlar om mina första åtta turer i Sarek. Hur allt började och hur vissa vägval kunde göras då men inte idag. Ni får läsa om och se ...
5 kommentarer
68 dagar, 125 000 höjdmeter och ett dagligt slit på 12–20 timmar – det är matematiken bakom en expedition som var lika delar uthållighetsprov som ett ...
1 kommentar
I somras gjorde jag en solovandring genom naturreservatet Kvikkjokk-Kabla fjällurskog. En fin tur i landets mest orörda urskog och vidare upp på det ...
6 kommentarer