Bloggar > Med osynliga handikapp i vildmarken

Med osynliga handikapp i vildmarken

Skriver om hur det är att ha osynliga handikapp inom friluftsliv. Blandat kompott. En fokuspunkt just nu är planeringen och förberedelserna kring mitt första riktiga långtur på 150mil från Norrköping-Kiruna.

Nästan där! Pulka på hjul!

5 veckor kvar har jag på testa utrustning och max 8veckor totalt kvar på ha allt från utrusning till mat, packat och klart för avfärd; både i pulkan och i depåer.

Det börjar närmar sig på riktigt

Trots diverse motgångar med hälsan, så finns inget återvändå, bara att blicka frammåt.
Stressen gör mig grymt deprimerad men siktet på målet sviktar INTE!
Efter lite samråd med Makers of Sweden, kom vi fram att bästa hjullösningen på pulken var något färdigt som man kunde modda på språng och underhålla (tex om däck går sönder eller annat) på vägen.
Efter lite om och men, ser valet att bli 2x av någon kajakkärra.

Först blev prova en lånekärra i våras och nyss blev det att prova på Biltema (med snäll personal som tom satte sig på pulkan för kolla att vikten höll).
Eckla och Sea to Summit är andra kandidater.
Det som säger emot Biltema är deras inte så alltför bästa telefonkundtjänst. Sea to Summit är egentligen kandidat för att jag är redan sponsorad av dem med några små grejjer, så jag vill vara lite lojal. Eckla's vagnar verkar dock vara optimala, både vikt och punkteringsfria däck med kullager verkar vara robusta nog för vinter.

Rostfritt stål och punkteringsfria däck, ja tack!

Biltemas lösning tar 90kg per vagn och väger 3.51kg medan Ecklas tar 80kg per vagn och väger 3.4kg (osäker dock om det är samma vikt med de punkteringsfria däcken).

VARDE LJUS!

Nu är det äntligen mörkt ute så det blir att testa pannlampa (som kom idag), andra lampor och lyktor samt kameror i mörker. Dock kommer jag undvika regn.
Inte för att jag ogillar regn men jag ska inte resa till tropikerna så jag behöver inte väta ner utrustningen i onödan.
Under andra omständigheter så hade jag gjort tvärtom!
För det finns egentligen inget dåligt väder bara dåliga kläder eller hur var det?

Postat 2017-08-12 04:08 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

 

Logga in

Tips!