Bloggar > Med osynliga handikapp i vildmarken

Med osynliga handikapp i vildmarken

Skriver om hur det är att ha osynliga handikapp inom friluftsliv. Blandat kompott. En fokuspunkt just nu är planeringen och förberedelserna kring mitt första riktiga långtur på 150mil från Norrköping-Kiruna.

Mot Örnsköldsvik!

Ja imorn bär det av till mitt älskade Norrland.
På torsdag blir det Höga Kusten Winter Classic, yay!Flera veckors sängliggande var ingen rolig historia, men nu är både skuldran ganska så läkt och även infektionerna.
Ångesten får jag dämpa med piller för det har jag inte tid med.


Egentligen är jag hur peppad som helst, men det känns lite sisådär att inte fått använda utrustningen senaste 2 veckorna.
Ska försöka resa tältet en gång till idag så att jag inte får någon otrevlig överraskning väl på plats.

Packningen
Tack vare en del uppgraderingar på kläder och en del utrustning så är grundpackningen nu, med stavar, hygienartiklar och en termos fylld med vatten, knappa 16kg.
Det är alltså en minskning med nästan 10kg sen i somras, förvisso så hade jag med mig extra skor och kamera...

Efter genomgång av prylarna för femte-elfte gången, så upptäckte jag att en av pannlamporna gått sönder. Tur att jag hade en extra.
Det var flera saker som jag fått ersätta.

Idag får jag också snällt hosta fram ett par solbrillor eftersom jag inte kunnat besöka Synsam Sports i Stockholm för att ha brillor från dom.

Kamera
En annan dilemma är då att jag kommer lämna min Nikon hemma.
Den väger för mycket om man ska ha med stativ å allt som behövs för driva den. Det får bli GoPro istället och ett made-in-China lättare stativ. Bättre än ingenting.
Man tager vad man haver.

Till hösten får jag nog försöka ersätta min DSLR med något mindre bulkigt, för precis som med vandringen/liftande i Tyskland, så blev kameran mest liggandes i väskan och på tok för lite bilder.


Hemsidan kommer förövrigt lanseras idag eftermiddag, det är iaf så det är sagt.
Den kommer finnas på www.panicmode.se
Som jag kanske nämt tidigare kommer det mesta ligga på engelska, för att det finns för dålig språkstödverktyg på svenska.

Och ja, jag vet att folk tycker det är roligare att se på bild och filmer än läsa en hög med texter, så jag jobbar på det.
Kommer ta en stund innan jag är bekväm med att posta "operfekta" personliga vandringsbilder :)
När det gäller videos så har jag några och tro mig, det är ingen som vill se, om ni inte vill bli ordentligt åksjuka.....

Nästa post kommer ha bilder från hajken så klart, så nästa vecka nån gång. Om jag inte jobbar nästnästa helg, så ska jag skriva del2 av Första Hjälpen posten med.

På återseende!

/tant Flum.

Postat 2017-02-13 07:33 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

 

Logga in

Tips!