Bloggar > Med osynliga handikapp i vildmarken

Med osynliga handikapp i vildmarken

Skriver om hur det är att ha osynliga handikapp inom friluftsliv. Blandat kompott. En fokuspunkt just nu är planeringen och förberedelserna kring mitt första riktiga långtur på 150mil från Norrköping-Kiruna.

Nästan där! Pulka på hjul!

5 veckor kvar har jag på testa utrustning och max 8veckor totalt kvar på ha allt från utrusning till mat, packat och klart för avfärd; både i pulkan och i depåer.

Det börjar närmar sig på riktigt

Trots diverse motgångar med hälsan, så finns inget återvändå, bara att blicka frammåt.
Stressen gör mig grymt deprimerad men siktet på målet sviktar INTE!
Efter lite samråd med Makers of Sweden, kom vi fram att bästa hjullösningen på pulken var något färdigt som man kunde modda på språng och underhålla (tex om däck går sönder eller annat) på vägen.
Efter lite om och men, ser valet att bli 2x av någon kajakkärra.

Först blev prova en lånekärra i våras och nyss blev det att prova på Biltema (med snäll personal som tom satte sig på pulkan för kolla att vikten höll).
Eckla och Sea to Summit är andra kandidater.
Det som säger emot Biltema är deras inte så alltför bästa telefonkundtjänst. Sea to Summit är egentligen kandidat för att jag är redan sponsorad av dem med några små grejjer, så jag vill vara lite lojal. Eckla's vagnar verkar dock vara optimala, både vikt och punkteringsfria däck med kullager verkar vara robusta nog för vinter.

Rostfritt stål och punkteringsfria däck, ja tack!

Biltemas lösning tar 90kg per vagn och väger 3.51kg medan Ecklas tar 80kg per vagn och väger 3.4kg (osäker dock om det är samma vikt med de punkteringsfria däcken).

VARDE LJUS!

Nu är det äntligen mörkt ute så det blir att testa pannlampa (som kom idag), andra lampor och lyktor samt kameror i mörker. Dock kommer jag undvika regn.
Inte för att jag ogillar regn men jag ska inte resa till tropikerna så jag behöver inte väta ner utrustningen i onödan.
Under andra omständigheter så hade jag gjort tvärtom!
För det finns egentligen inget dåligt väder bara dåliga kläder eller hur var det?

Postat 2017-08-12 04:08 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Mot Örnsköldsvik!

Ja imorn bär det av till mitt älskade Norrland.
På torsdag blir det Höga Kusten Winter Classic, yay!Flera veckors sängliggande var ingen rolig historia, men nu är både skuldran ganska så läkt och även infektionerna.
Ångesten får jag dämpa med piller för det har jag inte tid med.


Egentligen är jag hur peppad som helst, men det känns lite sisådär att inte fått använda utrustningen senaste 2 veckorna.
Ska försöka resa tältet en gång till idag så att jag inte får någon otrevlig överraskning väl på plats.

Packningen
Tack vare en del uppgraderingar på kläder och en del utrustning så är grundpackningen nu, med stavar, hygienartiklar och en termos fylld med vatten, knappa 16kg.
Det är alltså en minskning med nästan 10kg sen i somras, förvisso så hade jag med mig extra skor och kamera...

Efter genomgång av prylarna för femte-elfte gången, så upptäckte jag att en av pannlamporna gått sönder. Tur att jag hade en extra.
Det var flera saker som jag fått ersätta.

Idag får jag också snällt hosta fram ett par solbrillor eftersom jag inte kunnat besöka Synsam Sports i Stockholm för att ha brillor från dom.

Kamera
En annan dilemma är då att jag kommer lämna min Nikon hemma.
Den väger för mycket om man ska ha med stativ å allt som behövs för driva den. Det får bli GoPro istället och ett made-in-China lättare stativ. Bättre än ingenting.
Man tager vad man haver.

Till hösten får jag nog försöka ersätta min DSLR med något mindre bulkigt, för precis som med vandringen/liftande i Tyskland, så blev kameran mest liggandes i väskan och på tok för lite bilder.


Hemsidan kommer förövrigt lanseras idag eftermiddag, det är iaf så det är sagt.
Den kommer finnas på www.panicmode.se
Som jag kanske nämt tidigare kommer det mesta ligga på engelska, för att det finns för dålig språkstödverktyg på svenska.

Och ja, jag vet att folk tycker det är roligare att se på bild och filmer än läsa en hög med texter, så jag jobbar på det.
Kommer ta en stund innan jag är bekväm med att posta "operfekta" personliga vandringsbilder :)
När det gäller videos så har jag några och tro mig, det är ingen som vill se, om ni inte vill bli ordentligt åksjuka.....

Nästa post kommer ha bilder från hajken så klart, så nästa vecka nån gång. Om jag inte jobbar nästnästa helg, så ska jag skriva del2 av Första Hjälpen posten med.

På återseende!

/tant Flum.

Postat 2017-02-13 07:33 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera