Om att bygga tält, och diverse funderingar kring att vara en halvlat medelsvenssonfrilufsare med längtan efter friheten, lugnet och njutningen, snarare än strapatserna.

Har börjat bli vuxen och lärt mig att uppskatta naturen och dess oerhörda rikedomar mer och mer. Jobb, barn och andra intressen inkräktar dock ganska mycket på den lilla tid man har, så jag kommer inte ut så ofta som jag skulle vilja. Har blivit mycket inspirerad av "Fjäderlätt vandring" av Jörgen Johansson.
Drömmer just nu om att vandra genom Liechtenstein, i Slovenien och i Norge.
Jag har också fastnat i Gör-det-själv-träsket. Det är ju roligt både att skapa, och om detgår, spara pengar på att göra själv istället för att köpa dyra märkesprylar. Har under vintern 2007-08 lyckats sy mitt eget lilla tvåmanstält, och är mäkta stolt. Under kommande vinter kanske det blir en lättviktsryggsäck. Vi får se.

Användarnamn: Öhrnell

Intressen: Friluftsmat, Fiske, Vandring, Foto, Utförsåkning, Resor, Styrdans, släktforskning, gör-det-själv

Mer på profilsidan


Tältet del tolv - kattuppehåll

Mina älskade föräldrar har åkt till Medelhavet för ett par veckors semester. Under tiden står jag för mitt löfte att passa den katt de fått av sin oförståndiga dotter i julklapp. Katten, som ännu är relativt ung, om än kastrerad, är relativt livlig, så jag ansåg det vara lämpligt att innan dess ankomst packa ihop alla tältdelar som stod uppmonterade, och ligga lite lågt med sömnaden ett tag.

 Innan Måns kom hit, hann jag i alla fall få ihop yttertältet hjälpligt. Här står det uppspänt i vardagsrummet med hjälp av lite steksnören.

Som ni ser börjar det bli lite besvärligt, för nu är helt plötsligt akvariet i vägen. Den uppmärksamme lägger också märke till att det glimrar lite tjusigt uppe vid tältbågen. Vad kan det vara för något? Jo, det är reflexband som jag sprättat loss från barnens uttjänta vinterhandskar. På så sätt får jag både utlopp för min reflexfetischism samt mer plats i bra-att-ha-lådan. Och så stadgar de ju upp stångkanalen lite mer också och gör tältet lättare att hitta om det nu mot förmodan skulle vara mörkt någon gång när jag har det uppsatt.

Så här ser det ut när man öppnar det i sidan. Jag börjar känna det som som om jag har totalrenoverat ett kök, och nu "bara" har kvar att sätta upp listerna. Och det vet vi ju alla hur lång tid det kan ta...

Nu ska jag gå och klappa katten! 

 

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2008-05-17 21:07   Håkan Friberg
Det ser i varje fall bra ut på bild. Och vad glad jag blir å dina vägnar åt det ökade utrymmet i bra-att-ha-lådan! Fast - nu MÅSTE du ju tälta i riktigt höstmörker, lämna tältet i mörkret med ögonbindel, snurra 20 varv och sedan försöka leta upp tältet igen.
Lycka till! ;)
 
2008-05-17 21:16   Öhrnell
Oj oj Håkan! Med mitt lokalsinne i mörker behövs bara en liten utflykt till damrummet för att jag ska villa bort mig, så ögonbindeln lämnar jag hemma av lättviktsskäl.
 
2008-05-17 21:22   brigas
Du har ju ett dubbel-akto -yttertält att använda innan insekterna får fart..
 
2008-05-17 21:27   Öhrnell
Sant. Det trista är ju att hela familjen inte får plats. Inte katten heller. Och många saker gör jag solo, men än så länge vill jag gärna ha en kompis med mig på tältturer...
 
2008-05-18 22:05   peter1969
Man blir mer och mer imponerad. Skynda med listerna så att du får ut och testa.....
 
2008-05-18 22:21   Thomas Traneving
Härligt att du fick användning för reflexerna..........så här en reflexfetischis till en annan (har också sprättat bra att ha reflexer när barnen var små och hade kläder med reflexer...............inga reflexer kvar att sprätta på 17, 16 och 15 åringens kläder längre). ;)
/H
 
2008-05-19 07:21   eriksjos
Ser snyggt ut! proffsigt!
 
2008-05-19 22:25   seobserver
Du kommer att få dit "listerna" efter katten...
 
2008-05-19 22:42   Öhrnell
Tack alla! Nog ska listerna på plats. Nu är det ju nedräkning till semestern!
 
2008-05-20 00:45   Islusen
Hihi... undrar vad fiskarna tycker om den nya utsikten???
 

Läs mer i bloggen

Tänk att vintern var så viktig

Äntligen sportlov! Dags för årets viktigaste ledighet, med vita fjäll, vida vidder, och bilen som får stå orörd en hel vecka. Exotiskt så det förslår, och definitivt något vi behöver för att ladda batterierna. I år kändes det extra viktigt att få detta tillfälle till friluftsliv och vila, med tanke på hur sanslöst usel vintern varit. Fjällresan till nyår blev inte av på grund av snöbrist. Istället satt vi och hörde ösregnet smattra mot taket. Det blev pussel istället för skidor.  Trekaffe istället för bastu.

Men det gjorde trots allt inte så mycket. Man kunde tåla att inte få testa längdskidorna trots att man blev sporrad av de svenska damernas framgångar i Sotji. Det gick att leva med att man inte ville ge sig ut och ta en kvällspromenad i regnet och slasket.

För och nackdelar med vackert väder

Vädret i fjällen var fantastiskt under sportlovet.  Solen strålade från klarblå himmel och skidbackarna var perfekta.

Det var därför med viss vånda jag i början av mars loggade in på Facebook och såg alla vänners underbara sportlovsbilder medan jag själv var kvar i stan och jobbade. Med så härligt sportlovsväder, hur stora var då chanserna att påsken också skulle bli fin? Med tanke på min vanliga tur - närmast försumbara!

Solig påsk och mullrande sjö

Vid vissa tillfällen har man bara sanslöst tur med vädret. Som den här påsken till exempel. Efter den onaturliga värmeböljan i mars var man ju fullt inställd på att det skulle vara otänkbart att ge sig ut på isen i stugan för att pimpla. Men se det var inga problem! Hela borren gick åt, så man behövde inte alls vara skraj för att trampa igenom. Och snön var hård och lätt att gå på.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.