Mina Jörnisar och jag - det kunde ha varit ett liv på vägarna...

En friluftsblogg. Friluft såsomi kängor, ryggsäckar och tält. Och lite annat också kanske.

Fisketur i Västerdalarna, del 1

Som en liten spinn-off till Vansbrosimmmet är jag och sonen på fiskeäventyr i trakterna kring Nås. Gårdagen, lördag, bjöd på mycket vatten, både i form av Vanåns och  Västerdalälvens flöden samt hällregn under kortare perioder.  Åskade gjorde det också emellanåt. Fast mellan varven var det strålande sommarväder. Regn gör ju inget, men åska är ju en show-stopper i fiskesammanhang. I alla fall om man ska ut i båt, så ett tag såg våra planer ut att grusas lite.

Till slut, framåt åttatiden, efter att ha proviantrat lite och träffat farsan vågade vi oss i alla fall ut på sjön för att fiska lite på kvällskvisten och leta på ett bra nattläger. Vi förärades med inte en utan en dubbel regnbåge av vädergudarna. Kanske som kompensation för det lite trilskande vädret tidigare under dagen. Kort därefter sprack den grå himlen upp helt och hållet och kvällen bjöd på ett fantastiskt fint fiskeväder.

Kvällsfisket resulterade i några fina matabborrar vid en risvål. Tänk ändå vad meditativt det är att fiska. Jag blir helt avslappnad och känner mig sällan så mycket närvarande i nuet som när jag sitter i en båt och kastar. Att få fisk är lite som grädde på moset; lite lyx men inte nödvändigt. Exakt vad det är som gör att jag gillar fiskandet vet jag inte riktigt. Är det anspråkslösheten, det repetitiva utförandet när man kastar eller ror drag? Är det närheten till naturen eller de öppna landskapet som medger att tankarna kan löpa helt fritt kanske? Lite av varje kanske. Hur som helst är det bra för själen.

Knotten var svåra på kvällen när vi åt våra abborrar och grillade en varsin korv. Här måste jag nog säga att våren istället för sommaren är min favvo-årstid för friluftsliv just för att det i huvudsak fortfarande är fritt från de små flygande odjuren . De är hiskeliga tycker jag. Som tur var går det ju att sitta i röken från elden:-)

Söndagsmorgonen. Ja, en strålande vacker soluppgång som skymtade bak tältet, en nåstan spegelblank sjö och några spelande sjöfåglar. Det funkar :-)

Inlagt 2016-07-10 07:47 | Läst 4083 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2016-07-10 08:48   Pistolen79
Jag är med dig på fisket, hänger ganska mycket i Nyköpings skärgård och så fort jag inte har något för händer så kastar jag gärna. Ser gott ut, era abborrar. Med vänlig hälsning, Peter
 
Svar 2016-07-10 17:24   Nyingen
Nyköpings skärgård. Dit ska jag på paddelkurs med friluftfrämjandet nån helg framöver.
Nya, ännu godare abborrar har vi fångat idag för övrigt :-)
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!