Mina Jörnisar och jag - det kunde ha varit ett liv på vägarna...

En friluftsblogg. Friluft såsomi kängor, ryggsäckar och tält. Och lite annat också kanske.

Decemberkväll i brasans sken

Elden, den värmande. Den fascinerande. Den trollbindande. Den som inbjuder till de goda samtalen och den behagliga, naturliga tystnaden. 

I måndags kväll satt jag och en god vän vid ett vindskydd längs Bergslagsleden och stirrade in i elden. Samtalade och teg. Om det lätta. Det svåra. Det roliga och det ledsamma. Ja, vi pratade om det mesta. Och ibland satt vi bara tysta.  Precis som vi brukar göra de gånger vi träffas. Precis sådär som eldens dansande lågor och glödande kol inbjuder till. 

Glöggen smakade och värmde inombords. "Lammkebaben" i de omöjliga pitabröden mättade men kvällens kulinariska höjdpunkt var naturligtvis våfflorna! Våfflor med grädde och blåbärssylt. 

Leta på loppis efter ett gammalt våffeljärn för eldstaden vet jag! Det var inte särskilt krångligt alls att göra våfflor ute. (Det var min första gång) Smeten blandas med fördel i en plastpåse och likaså kan grädden skakas tjock i en plastpåse bara man ser till att det finns luft kvar i den innan man knyter ihop den. Shaken, not stirred... :-)

Så. Juluppmaningen lyder: ta en god vän, ett våffeljärn, gå ut och gör en eld. Ät er proppmätta på våfflor i vinternatten. Samtala om livet. Se djupt in i elden och lyssna på tystnaden. Känn hur harmonin sprider sig i själen. Ta er sen an framtiden med jul- och nyårsstök med förnyad kraft och energi!

God jul!

Inlagt 2016-12-22 11:04 | Läst 4304 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2016-12-27 15:50   Skogstoka
Vilken bra juluppmaning! Kan hända att jag följer den, fast till nyår istället. ;)
 
Svar 2016-12-28 16:54   Nyingen
Nyår är en synnerligen bra tid för sånt. Det vet jag sen gammalt!
 
2016-12-28 16:26   68678
Förstår att det var en otroligt fin upplevelse i gemenskapens tecken och en kulinarisk upplevelse att äta nygräddade våfflor i midvintermörkret.Önskar dig en God fortsättning och ett Gott Nytt Friluftsår.
 
Svar 2016-12-28 16:50   Nyingen
Tack detsamma!!
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar