Wokad mat

Vi är 4 pers som skall ut på en fyradagars fisketur och en av måltiderna skall det lyxas till rejält med hjälp av en wok-panna...

Det råkar inte vara nån som har ett riktigt guldrecept som kan pigga upp tillvaron i skogen/sjön, på lager...lider av idé torka för tillfället.
 
Kokosmjölk är aldrig fel i wok. Citron/lime-saft är också riktigt bra.. ger en fräsch smak!

Fram för godare smak i skogen!

Under helgens juniorscouthajk i skogen åt vi bl.a. kebab (och falafel) i pitabröd.

/Per
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Renskav

Renskav med lök, svamp och creme fraish, krydda med salt och vitpeppar, ätes i pitabröd (gärna varma) tillsammans med sallad. Det är inte dumt, men det förutsätter att du kan kyla creme fr. eller göra maten första dagen.
Tips: Frusen renskav kan fungera som kylblock.

/Ulf
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips