Var kan jag få tag på torrmjölk?

Alltid tråkigt, när välkända produkter försvinner. Men om ingen köper så kan dom inte hålla på. Ofta kan man hitta någon ersättning.
 
Det finns alternativ på marknaden, med dessa verkar vara betydligt dyrare och innehåller mindre protein. Tittar man på den vanliga produkten Nido från Nestlé är den dubbelt så dyr och innehåller bara 27,5 % protein.

Protein i all ära, det är fettet man vill åt i dessa sammanhang. Det är väl bara beredskapsskäl som får en att sörja Sempers äckliga torrmjölk. De flesta av oss som gör egen friluftsmat ser det som en välsignelse att Nido dykt upp som ett mer aptitligt alternativ.
 
Protein i all ära, det är fettet man vill åt i dessa sammanhang. Det är väl bara beredskapsskäl som får en att sörja Sempers äckliga torrmjölk. De flesta av oss som gör egen friluftsmat ser det som en välsignelse att Nido dykt upp som ett mer aptitligt alternativ.
...och vill man, av etiska/politiska skäl, inte köpa Nestléprodukter, finns ofta Frieslands "Peak" i invandraraffärer - minst lika gott och i varje fall inte dyrare (har för mig att jag köpte det billigare senast). Även detta är alltså ren, fullfet helmjölk. Sempers smaklösa skummjölkpulver kommer inte jag (heller) att sakna.

Just mjölk känns inte som högsta prio ur beredskapssynvinkel.
 
Fördelen med skummjölkspulver som Sempers är hållbarheten. Nackdelen är smaken.

Nido håller bra i oöppnad förpackning och bra även i öppnad om man har pulverburken i kylskåp.

Om det inte finns köpare till Sempers torrmjölkspulver så vet jag inte någon lösning på beredskapsproblemet.

Thure
 

Aktuellt

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

20 år av diskussioner om torkad mat – och 10 tips!

I år har en av Utsidans populäraste forumtrådar, "Torka mat", varit aktiv i 20 år. Här bjuder vi på tips till dig som vill börja torka egen utemat!

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.
Varken sempers eller Nidos smakar gott i kaffe, så dricker alltid svart när jag är ute..
Nido är bra till frukosten. Brukar blanda direkt i påsar med musli, chia, bärpulver och socker. Sen bara på med jokkvattnet direkt och låta stå några minuter.
 
Fördelen med skummjölkspulver som Sempers är hållbarheten. Nackdelen är smaken.

Nido håller bra i oöppnad förpackning och bra även i öppnad om man har pulverburken i kylskåp.

Om det inte finns köpare till Sempers torrmjölkspulver så vet jag inte någon lösning på beredskapsproblemet.

Thure
Tänker du utifrån beredskapsperspektivet, alltså långtidsförvaring i rumstemperatur? Låter rimligt att man då inte vill ha fettet som ju härsknar så småningom, men då handlar det väl om betydligt längre tider än (rimligen) för löpande uteliv.

Jag dricker inte mjölk normalt och skulle aldrig hinna förbruka ett paket färskmjölk, men har en 400 grams burk Peak - nogsamt försluten och med en inre rund skiva som sjunker i takt med pulvret för att minimera luftexponeringen - stående i kylen för ovanliga specialbehov (typ kaffedrickande spontanbesökare), och som ingrediens i vandringsprovianten.

Det kan ta några månader att göra slut på en sådan burk, men jag har aldrig märkt att den blivit ofräsch. Och då har jag ett överdrivet gott luktsinne och reagerar på minsta antydan till härskna odörer långt före alla andra.

Tillverkaren anger två års hållbarhet "vid korrekt förvaring" (torrt, svalt och mörkt).
 
Konservburkar med Thai kokosmjölk ! Kanske inte för en fjällvandring, men lång hållbarhet. Och sen kan man fixa en massa fantastiskt goda Thailändska maträtter !!
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips