Vägra frystorkat :-)

Vi är ett gäng som ska paddla å tälta i helgen! Har börjat tröttna lite på Real Turmat!
Om man köper vacumförpackad korv,kött mm. Hur länge är den ätbar(utan kyldisken)
Tacksam för snabbt svar :)

/Janne
 
halvfabrikt som korv och rökt fläsk klarar sig rätt bra 2 dagar, vill du ha med kött o färs så frys dom och ta med så klarar det sig lätt över helgen..
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Jag tar gärna med mig marinerad, frusen kyckling eller kött ut. Beroende på när man ska äta packar man den olika tjockt. Jag vågar påstå att djupfruset, väl tidningspappersinlindat nötkött kan grilas tre, fyra dagar efter avfärd.
 
Både

Marinering och kyckling såhär inpå rötmånaden kan få mig att hicka till.
Men till veckoslutsövningar kör även vi med riktig mat. Däremot får man nog planera väl vad som skall med och ätas när på en 4 dagars....
Vem bär t ex?
//J
 
Marinering och kyckling såhär inpå rötmånaden kan få mig att hicka till.
Men till veckoslutsövningar kör även vi med riktig mat. Däremot får man nog planera väl vad som skall med och ätas när på en 4 dagars....
Vem bär t ex?
//J

det här är viktigt, planering..

paddlar man kan man vara lite smart, det finns mjuka kylväskor och extra kylklampar man kan ta med för att öka den nerkylande massan.

vad ska jag käka första kvällen, andra tredje osv. sista kvällen kanske tortellini med rökt fläsk och parmesan.. bara ett exempel..
 
Bra hink

När man paddlar kan man också förlänga livstiden på "färdigdödad" mat genom att lägga den i en vattentät hink (eller påse, för den delen) och sänka ner den i vattnet över natten. Väljer man en plats med lite strömdrag kyler det rätt bra! Anna
 
Salami

Jag mena riktig Salami som hänger i rumstemperatur. Inte de plastförpackade skivade efterapningarna. Riktig salami håller i flera veckor.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips