Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Vadfanken äter ni ??????
- Trådstartare peter1959
- Start datum
Fast torkning är ju en lika bra, om inte bättre, konserveringsmetod, så det verkar rätt överflödigt.hmm, så lite atamon i sitt egen tillverkade torrfodermat så börjar det bli riktigt bra expeditionsgrejer med andra ord
Jag gjorde ett eget experiment en gång; Saltade och stekte köttfärs och torkade den sedan i ugn. La lite i en plastburk som var diskad på vanligt sätt, stängde locket och ställde den i ett vanligt rumstempererat skåp i tre månader. Öppnade burken några gånger för att lukta och se på färgen, och stack då i princip in näsan i burken. Kort sagt var det inte det minsta sterilt.
När de tre månaderna hade gått tillagade jag den på samma sätt som jag skulle ha gjort i fjällen. Ingen annan än jag fick smaka den gången! Jag åt upp allt, det smakade gott, och jag fick inga som helst symptom på matförgiftning eller annan åkomma!
till varje sommartorka på redaktionerna
brukar vandringssägnerna om den eviga muffin mfl dyka upp. Själva hade vi ett paket stårlbehandlade räkor i frysen tills dess vi heltömde lådan. Räkorna saknade sista förbrukningsdag....
Att tro att lösningen på näringsbehov under kroppsarbete är vitt mjöl och ett antal E- tyder bara på att skribenten vet för lite om vad han skriver...
Att bära brödrost med sig verkar lika klokt om tallrikar, koppar, fat och silverbestick... men detta ingår i vissas packning, hoppas Nisse bär åt dem... Jag hade en äldre vän som alltid hade duk, kakburk och Bernadotte designad thermos med sig ut i skogen till fat etc. Trevligt men en packning till som han dock bar mellan bilen och matplatsen.
Min far envisades med att ha bord och stolar med om det var rimligt avstånd till väg... så gjorde min gamla kvartermästare också. När jag jobbade utomlands bidrog jag själv alltid med duk och ljus. Civilisation i obygder kan vara mycket betydelsefull.
Men tom skräpmat får man inte servera andra ute i skogen eller på berget. Det skall vara bra råvaror och bästa möjliga tillagning... Helst med både ögats och gommens njutning förutom ett bra näringsvärde.
Så mitt råd blir tänk om!
//J
brukar vandringssägnerna om den eviga muffin mfl dyka upp. Själva hade vi ett paket stårlbehandlade räkor i frysen tills dess vi heltömde lådan. Räkorna saknade sista förbrukningsdag....
Att tro att lösningen på näringsbehov under kroppsarbete är vitt mjöl och ett antal E- tyder bara på att skribenten vet för lite om vad han skriver...
Att bära brödrost med sig verkar lika klokt om tallrikar, koppar, fat och silverbestick... men detta ingår i vissas packning, hoppas Nisse bär åt dem... Jag hade en äldre vän som alltid hade duk, kakburk och Bernadotte designad thermos med sig ut i skogen till fat etc. Trevligt men en packning till som han dock bar mellan bilen och matplatsen.
Min far envisades med att ha bord och stolar med om det var rimligt avstånd till väg... så gjorde min gamla kvartermästare också. När jag jobbade utomlands bidrog jag själv alltid med duk och ljus. Civilisation i obygder kan vara mycket betydelsefull.
Men tom skräpmat får man inte servera andra ute i skogen eller på berget. Det skall vara bra råvaror och bästa möjliga tillagning... Helst med både ögats och gommens njutning förutom ett bra näringsvärde.
Så mitt råd blir tänk om!
//J
Måste erkänna att det du sysslat med fungerar, men man får så mycket skit om man berättar det i fel " kretsar", så är det....Fast torkning är ju en lika bra, om inte bättre, konserveringsmetod, så det verkar rätt överflödigt.
Jag gjorde ett eget experiment en gång; Saltade och stekte köttfärs och torkade den sedan i ugn. La lite i en plastburk som var diskad på vanligt sätt, stängde locket och ställde den i ett vanligt rumstempererat skåp i tre månader. Öppnade burken några gånger för att lukta och se på färgen, och stack då i princip in näsan i burken. Kort sagt var det inte det minsta sterilt.
När de tre månaderna hade gått tillagade jag den på samma sätt som jag skulle ha gjort i fjällen. Ingen annan än jag fick smaka den gången! Jag åt upp allt, det smakade gott, och jag fick inga som helst symptom på matförgiftning eller annan åkomma!
Jag tror på vartenda ord i hans böcker. Samma med Nikanor Teratologen, ren och skär västerbottnisk sanning!!
Morfar är du där morfar?
;-))
Kan tipsa om boken "Den hemlige kocken" av Mats-Eric Nilsson. Sedan kan man fundera över hur mkt det finns kvar att handla i matbutiken, om man över huvud taget vill gå in där igen.
Boken handlar om hur de behandlar maten på alla möjliga och omöjliga sätt.
Personligen blir jag lätt skrämd och tappar matlusten................
/Mattias
Boken handlar om hur de behandlar maten på alla möjliga och omöjliga sätt.
Personligen blir jag lätt skrämd och tappar matlusten................
/Mattias
Säger du det? I vilka kretsar då? Det har jag inte upplevt. De gånger jag berättat om det har det tvärtom alltid bemötts positivt.man får så mycket skit om man berättar det i fel " kretsar", så är det....
Säger du det? I vilka kretsar då? Det har jag inte upplevt. De gånger jag berättat om det har det tvärtom alltid bemötts positivt.
Njaa, tänker på dom som inte kan avgöra om ngt går att äta genom att dofta,smaka, utan kastar exvis färsk mjölk där datumet gått ut
Jasså, var det sådana du menade. De har jag för länge sedan lärt mig ignoreraNjaa, tänker på dom som inte kan avgöra om ngt går att äta genom att dofta,smaka, utan kastar exvis färsk mjölk där datumet gått ut
Därmed inte sagt att man inte ska vara uppmärksam på att framför allt kött inte har blivit dåligt innan man äter det. Det var ju just därför jag både luktade och tittade på det! Det var naturligtvis också just därför jag inte tog risken att någon annan skulle bli sjuk. Och OM jag hade fått magsjuka hade jag förståss dragit slutsatsen att köttet inte var tjänligt, även om det luktade ok och såg bra ut.
Vad det inte natriumbensoat som blev till bensen i kroppen när det blanades med en annan ingrediens jag inte minns namnet på? Jo, jag läser kvällspressen ibland...Det är ett dansk fabrikat och är helt enkelt natriumbensoat (E211)
Är du allvarlig nu? För det tror jag inte trådstartaren är...Att tro att lösningen på näringsbehov under kroppsarbete är vitt mjöl och ett antal E- tyder bara på att skribenten vet för lite om vad han skriver...
Så mitt råd blir tänk om!
//J
Liknande trådar
Trådstartare | Titel | Forum | Svar | Datum |
---|---|---|---|---|
|
Hur mycket sojafärs äter man? | Friluftsmat | 4 | |
|
Hur mycket äter man om dagen när man paddlar? | Friluftsmat | 6 | |
|
Vad äter ni när ni är på tur? | Friluftsmat | 10 | |
|
Äter du tillräckligt? | Friluftsmat | 73 | |
|
Vad äter ni? | Friluftsmat | 10 |
Liknande trådar
Vandra i stad och natur: Upptäck Merrell SpeedARC Matis för urban hiking
Vandring i staden – en ny livsstil
Urban hiking handlar om att utforska staden till fots och upptäcka dess dolda pärlor. Det är en aktivitet som ...
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg