Tüskt vansinne :-)

finns inlagd korv på glasburk i tyskland så dom skulle knappast höja på ögonbrynen. Dagen jag ser en konserverad göteborgs-kosher (chorizo med räksallad som intages på avenyn) så slår jag till. Tyskland har grym friluftsmat, förutom de nämnda hamburgaren och glüwein så finns ju shwarzwälden schinken, €0.79 för 500 gram på aldi. Håller i evigheter. Prezen blir tyvärr lite tråkiga efter någon dag i ryggsäcken, men deras osätade fullkornsmjöl ser ut att vara längre än stenyxor Finns även knödelmix i pulver form, tillsätt den rökta skinkan, och Tada! du har knödeln mit speck! Tysk mat är det enda som slår svensk husmanskost på fingrarna. Vad är bättre än riktigt god korv? Korv med emmenthalost! Och vad är bättre än riktigt god korv med emmenthalost? Korv med emmenthalost lindad i bacon! Jag säger då det, tysk mat <3
 

Lästips

Europas okända pärlor – 10 vandringar bortom turiststråken

Sugen på att packa väskan och vandra utanför Sverige? Då är den här listan för dig!

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.
Tyskland har grym friluftsmat, förutom de nämnda hamburgaren och glüwein så finns ju shwarzwälden schinken, €0.79 för 500 gram på aldi. Håller i evigheter.
Menar du någon sorts lufttorkad skinka? Det finns ju bl a som Parma respektive nån tysk variant (kallas ofta Jäger-skinka i svenska mataffärer, hm...)
Alkohol i pulverform är en kemisk omöjlighet. Det krävs ett antal minusgrader för att få det i fast form, och om man kokar en vatten/alkohol-lösning så kokar alkoholen bort först.
Kanske om man binder upp alkoholen i nån mer olöslig förening, som hux flux delar på sig om den hamnar i vatten? Borde oxå gå att ha t ex två reagenter som tillsammans bildar etanol om man löser dem i vatten (kemisnillena får lista ut vilka reagenter som är lämpliga).
 
Menar du någon sorts lufttorkad skinka? Det finns ju bl a som Parma respektive nån tysk variant (kallas ofta Jäger-skinka i svenska mataffärer, hm...)

Kanske om man binder upp alkoholen i nån mer olöslig förening, som hux flux delar på sig om den hamnar i vatten? Borde oxå gå att ha t ex två reagenter som tillsammans bildar etanol om man löser dem i vatten (kemisnillena får lista ut vilka reagenter som är lämpliga).

No, scharwzwälden skinka är rökt, mkt godare än parma tycker jag
 
Alkohol i pulverform är en kemisk omöjlighet. Det krävs ett antal minusgrader för att få det i fast form, och om man kokar en vatten/alkohol-lösning så kokar alkoholen bort först.

vanlig destillering, samla upp alkoholen och tillsätt flytande kväve. när du ska äta alkoholen så ta fram den och den tinar snabbt. passa på att konsumera den när den är i fast fas, snabbt nog övergår den till vätske fas.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips