Torkning av Quornfärs..

Hej!

Kommer att åka till Island i 2½ vecka, där vi håller på att lösa med mat. Då en kille är vegetarian så skulle jag vilja ha tips/råd på fake "kötträtter" för torkning.

T.ex. Funkar det att torka "Quornfärs" ???

Fredric
http://www.strapatz.com
 
fredric@strapatz.com; sa:
Hej!

Kommer att åka till Island i 2½ vecka, där vi håller på att lösa med mat. Då en kille är vegetarian så skulle jag vilja ha tips/råd på fake "kötträtter" för torkning.

T.ex. Funkar det att torka "Quornfärs" ???

Fredric
http://www.strapatz.com

quorn är väl frysvara?

prova soyagranulat istället det smakar lika bra och det är inte frysvara..
 

Lästips

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

De liftar och ploggar igenom Europa: ”Alla hjälpsamma får oss att orka”

Utsidan mötte upp Michaela och Jiří Dolan under deras Stockholmsbesök, och plockade skräp på ett lite annorlunda sätt – från kajak.

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.
Jag tycker du ska kolla in Friggs sortiment.
De har tex. vegetarisk färs, vegetariska grytbitar etc.
allt är redan torkat. färdig vegetarsisk "köttfärsås"
 
Smakmässigt så tycker jag att de är bra och prismässigt så är de nog också jämförbara med Quornfärs.
 
Jag kör också vegetariskt och kan tipsa om röda linser som går ganska snabbt att koka. Koka tillsammans med ris, torkad lök, kryddor och lite olivolja och färsk vitlök (ingår alltid i min packning - lite olja och vitlök gör susen) så har du en färdig gryta. Soyaflingor är torra och går att tillreda på samma sätt som köttfärs. Risotto är en annan favorit - jag har just torkat sommarkantareller att ha till vandringens risotto. Och så finns det ju färdiga soppor och dylikt. Friggs färs som någon tipsade om är ok, men godare att krydda soyaflingor själv.

Lycka till!

/ Ulrika
 
Kör själv med Blåbands vegetabiliska färssås trots att jag ej är vegetarian och tycker att den är helt okej
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips