Torkning av Quornfärs..

Hej!

Kommer att åka till Island i 2½ vecka, där vi håller på att lösa med mat. Då en kille är vegetarian så skulle jag vilja ha tips/råd på fake "kötträtter" för torkning.

T.ex. Funkar det att torka "Quornfärs" ???

Fredric
http://www.strapatz.com
 
fredric@strapatz.com; sa:
Hej!

Kommer att åka till Island i 2½ vecka, där vi håller på att lösa med mat. Då en kille är vegetarian så skulle jag vilja ha tips/råd på fake "kötträtter" för torkning.

T.ex. Funkar det att torka "Quornfärs" ???

Fredric
http://www.strapatz.com

quorn är väl frysvara?

prova soyagranulat istället det smakar lika bra och det är inte frysvara..
 

Aktuellt

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!
Jag tycker du ska kolla in Friggs sortiment.
De har tex. vegetarisk färs, vegetariska grytbitar etc.
allt är redan torkat. färdig vegetarsisk "köttfärsås"
 
Smakmässigt så tycker jag att de är bra och prismässigt så är de nog också jämförbara med Quornfärs.
 
Jag kör också vegetariskt och kan tipsa om röda linser som går ganska snabbt att koka. Koka tillsammans med ris, torkad lök, kryddor och lite olivolja och färsk vitlök (ingår alltid i min packning - lite olja och vitlök gör susen) så har du en färdig gryta. Soyaflingor är torra och går att tillreda på samma sätt som köttfärs. Risotto är en annan favorit - jag har just torkat sommarkantareller att ha till vandringens risotto. Och så finns det ju färdiga soppor och dylikt. Friggs färs som någon tipsade om är ok, men godare att krydda soyaflingor själv.

Lycka till!

/ Ulrika
 
Kör själv med Blåbands vegetabiliska färssås trots att jag ej är vegetarian och tycker att den är helt okej
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips