torkad kölling

Ere nåon av er som hemmatorkat kyckling nångång.. Funderar på att prova, kom gärna med receptförslag.
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Vad är lång tid?

Tjena!

Jag har då aldrig haft problem med att få till kyckling på fjället. Lägger den torkade kycklingen i blöt när vi slår läger och sätter upp tältet sen tar det ca 10-15 min att koka maträtten.

Inga problem alls och kyckling är min favorit mat där ute - Tänk dig Chicken Á La King efter en hård dag... Mums =)
 
Har gjort det, gör inte om det

Jag torkade kyckling enligt Forssells rekommendationer; först koka lite, sedan skära, sedan torka. Jag fick små stenhårda kuber som blev lite svagt gröna (!). Ute på fjället fanns de med i två rätter. Den första slängde jag ner dem i utan att förblöta dem. Det blev kass. Kycklingen var stenhård även efter lååång kokning. Andra gången fick de ligga i blöt mellan lunch och middag. Då blev de bättre, men knappast bra. Segt, smaklöst, oaptitlig färg och dessutom regnade det båda gångerna. Nej, tacka vet jag torkad lövbiff. Kycklingen får stanna hemma i en flygande jacob istället.

Kalle

(Jag utesluter naturligtvis att jag skulle ha misslyckats på något sätt när jag torkade eller lagade till maten. Sådant händer bara inte.... )
 
oj..

Det lät inte så trevligt.. Man kanske skall torka dom i små kuber och använda dom som kyckling krutonger i soppan ;)
 
Gaddar

Bara om du har bra tänder i så fall. Jag skulle snarare rita prickar på dem och spela tärning om vem som skall diska.

Kalle
 
Grillad kyckling

Jag torkade grillad kyckling i vintras när jag var ute på långtur. Ute i fält kokade jag upp 5-6 dl vatten tillsammans med 1/2 kyckling och kryddorna från två paket nudlar. Det fick sedan stå och dra i ca 30 minuter innan jag kokade upp vattnet ånyo och slängde ner de två nudelpaketen. Koka tills nudlarna är klara, sedan är det bara att äta. Det är ingen delikatess, men är helt OK (jag har t.o.m ätit det hemma då det blev lite kvar från turen).

Notera att 1/2 kyckling och 2 pkt nudlar är en ganska stor portion.

/Jimmie
 
Inte kuber!!

Tjena!

Man skall inte torka kyckling i kubbitar! Koka kycklingen i ca 2 timmar - sen är det bara att riva/dra små tunna remsor av köttet (ja det faller nästan sönder av sig själv efter att ha kockat så pass länge). Torka sen i ugn. Räkna med ungefär 2/3 dels kyckling per 2 personer.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips