Torka stekt korv

Jag har sett en hel del trådar och tips om att torka korv och i nästan alla lägen så torkar man ostekt korv. Är det några problem om jag steker korven först för att få den goda stekytan eller ställer det till med något?
Jag tänker mig att jag torkar av fett utanpå korven innan jag torkar den i ugnen. Sen ska jag förvara den torkade korven i frysen fram till någon dag innan jag ska bege mig upp till fjällen.

Tanken är väl främst om jag ska blanda korvenmed något jag ska koka upp på plats sen. Om jag ska steka upp maten då går det lika bra med ostekt torkad korv?
 
Sånt är lätt att prova. Gör en liten sats av ett gäng olika saker & rätter, torka över natten. Nästa dag kan man återvattna och testa. Det som blev bra kan man fortsätta med och torka en större omgång.
 

Aktuellt

På två hjul genom Karelen: Grusvägar, bastur och möten för livet

Två irländska cyklister reser till finska Karelen för att utforska områdets “grå guld” – alla övergivna, slingrande grusvägar.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.
Jo det är ju sant, jag hoppades väl lite kunna utnyttja den stora erfarenheten på detta forum då det kanske är någon som testat det förut och vet precis varför man inte ska steka korven innan :).

Men om ingen har testat får jag skaffa mig den erfarenheten själv och kanske hjälpa någon med samma fråga framöver istället.
 
Har alltid provat först enligt ovan, även om det är etablerade recept.... Så att man vet att man gillar det sen. Kravet är att man ska kunna återvattna på ca 30min, och att det sen inte ska vara för hårt eller smaka konstigt. Hållbarheten blir nog bra oavsett.
När det gäller korv så finns det ju många sorter att köpa som håller länge i rumstemp.
 
Om du inte vill torka korven själv finns ju alltid olika sorters lufttorkade korvar (salami, fuet, ölkorv mm) som har bra hållbarhet på turen.
 
Det går utmärkt att torka stekt korv, i alla fall av typ ”god kött-tät välkryddad”.
Inte provat falukorvstypen, gissar att den är lite fet.
Går också utmärkt att torka stekt halloumi om man vill ha veg. alternativ, i en gryta t ex.
(Att frysa efter torkning har jag ingen erfarenhet av. )
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips