Upplever tvärtom att magen blir väldigt "stabil" och bra när jag bara äter real turmat, samma med blåband för den delen.Fördelen med att äta Real Turmat är att man aldrig får förstoppning. Blir en jäkla fart på magen. Man undrar ibland om de preparerat den med laxermedel.
Torka mat
- Trådstartare Jonik
- Start datum
Jaså? Juste Reals får min mage att reagera . Testat flera olika som ex tikka masala, chicken curry och bolognese m.m.Upplever tvärtom att magen blir väldigt "stabil" och bra när jag bara äter real turmat, samma med blåband för den delen.
Lästips
ANNONS
Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken
STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.
Ser att det finns vinägerpulver att köpa, men är det nån som testat att torka själv?
Brukar dricka ett par msk äppelcidervinäger om dan blandat med vatten före måltiden för att hålla nere insulin/blodsockerpåslaget lite, plus att det är gott som måltidsdryck med ev ytterligare smaksättning. Man kan få lite vinkänsla även utan en flaska rött hemma.
Tänkte kanske det hade varit gott och ta med sig på fjället
www.lu.se
Brukar dricka ett par msk äppelcidervinäger om dan blandat med vatten före måltiden för att hålla nere insulin/blodsockerpåslaget lite, plus att det är gott som måltidsdryck med ev ytterligare smaksättning. Man kan få lite vinkänsla även utan en flaska rött hemma.
Tänkte kanske det hade varit gott och ta med sig på fjället
Ny dryck håller blodsockret i schack
Lunds universitet. Vi bör alla undvika att blodsockret åker berg- och dalbana. Alltför kraftiga svängningar sliter på kroppen och kan trigga igång så kallad låggradig inflammation. På lång sikt ökar risken för diabetes och hjärt- och kärlproblem.– Det spelar roll i vilken ordning vi äter maten...
Detta beror troligtvis på att din mage (bakteriefloran) inte är van vid maten i fråga. Om man äter maten oftare innan man ger sig ut på tur, brukar detta inte vara något problem. Då kan man även kolla att man får i sig tillräckligt med fiber/frukt.Upplever tvärtom att magen blir väldigt "stabil" och bra när jag bara äter real turmat, samma med blåband för den delen.
Detta fenomen stöter man ofta på med hundar och hundfoder. Om man plötsligt byter foder kan hunden bli lös/hård i magen några dagar. Så man brukar försöka introducera det nya fodret lite i taget.
/John
Försöker torka egen mat för årets vandring, mest testat köttfärssås och pasta samt ris och kyckling. Köttfärssåsen och pastan blir god men känns som att jag har omöjligt att hitta rätt mängd vatten för att koka allting, antingen blir det för torrt eller så lägger jag en halv deciliter till och det blir soppa.... Lägger i pastan och köttfärs, fyller vatten så det nästan täcker allt, väntar 5 minuter och sen kokar jag upp det och låter stå i grytmysare i 10 minuter.
Kycklingen så har jag prövat torka fryst kebab kyckling eller liknande kyckling som är i små strimlor och tycker det har blivit jättebra, bara osäker på torktiden osv. Jag har prövat torka allt i vår airfryer och jag tycker det verkar torrt och bra efter 6-8h på 55c men så läser jag att folk kör det i 24h på 50c för att det ska va safe, senast jag prövade så länge med köttfärssåsen så blev den bränd....
Kycklingen så har jag prövat torka fryst kebab kyckling eller liknande kyckling som är i små strimlor och tycker det har blivit jättebra, bara osäker på torktiden osv. Jag har prövat torka allt i vår airfryer och jag tycker det verkar torrt och bra efter 6-8h på 55c men så läser jag att folk kör det i 24h på 50c för att det ska va safe, senast jag prövade så länge med köttfärssåsen så blev den bränd....
Enklast är att väga allting innan och efter torkning. Viktskillnaden motsvarar den mängd vatten som du ska återföra.
Ibland kan det vara enklast att återfukta ingredienserna separat. Finmixat såspulver stjäl mycket vatten och hindrar andra ingredienser från att återfuktas. Man kan börja med att låta pasta och köttbitar återfuktas med hela vattenmängden, och så tillsätter man "pulvret" lite senare.
Detta kan man laborera vidare med redan i receptstadiet. Om man får till rätt storlek på alla separata ingredienser så återfuktas allting samtidigt.
Du ska torka tills det är torrt*.
Hur lång tid det tar beror på värmetillförsel, luftfuktighet, råvarans fukthalt och inte minst luftombytet.
I en vanlig ugn med luckan på glänt har du nära på noll luftombytet, varpå det tar lång tid.
I riktig tork har du en fläkt samt in- och utluftsventiler, vilket leder till snabbare torktid.
Allt för snabb torkning kan vara problematiskt med vissa livsmedel. Kött, t.ex., får lätt en torr hinna på ytan om torkningen går för fort. Denna hinna förhindrar ytterligare torkning.
Men 6-8hr är inte orimligt kort tid om du har små bitar och bra luftombyte.
Om din mat blir bränd i airfryern är det ett tecken på att det är för varmt. En airfryer är såklart inte gjord för att hålla 55C kontinuerligt. Det finns en risk att den drar på ganska hög värme en stund och sedan stänger av värmen en stund. Det kan vara så att den pendlar ganska kraftigt i temperatur.
Detta kan du kontrollera genom att stoppa in en ugnstermometer med sladd.
Är du säker på att det faktiskt blir bränt? Om man torkar köttfärssås väldigt länge så blir den ganska mörkbrun.
Ibland kan det vara enklast att återfukta ingredienserna separat. Finmixat såspulver stjäl mycket vatten och hindrar andra ingredienser från att återfuktas. Man kan börja med att låta pasta och köttbitar återfuktas med hela vattenmängden, och så tillsätter man "pulvret" lite senare.
Detta kan man laborera vidare med redan i receptstadiet. Om man får till rätt storlek på alla separata ingredienser så återfuktas allting samtidigt.
Du ska torka tills det är torrt*.
Hur lång tid det tar beror på värmetillförsel, luftfuktighet, råvarans fukthalt och inte minst luftombytet.
I en vanlig ugn med luckan på glänt har du nära på noll luftombytet, varpå det tar lång tid.
I riktig tork har du en fläkt samt in- och utluftsventiler, vilket leder till snabbare torktid.
Allt för snabb torkning kan vara problematiskt med vissa livsmedel. Kött, t.ex., får lätt en torr hinna på ytan om torkningen går för fort. Denna hinna förhindrar ytterligare torkning.
Men 6-8hr är inte orimligt kort tid om du har små bitar och bra luftombyte.
Om din mat blir bränd i airfryern är det ett tecken på att det är för varmt. En airfryer är såklart inte gjord för att hålla 55C kontinuerligt. Det finns en risk att den drar på ganska hög värme en stund och sedan stänger av värmen en stund. Det kan vara så att den pendlar ganska kraftigt i temperatur.
Detta kan du kontrollera genom att stoppa in en ugnstermometer med sladd.
Är du säker på att det faktiskt blir bränt? Om man torkar köttfärssås väldigt länge så blir den ganska mörkbrun.
Tack för infon, ska experimentera lite mera. Maten såg ok ut men smakade alldeles hemskt, precis som att det skulle ha blivit bränt.Enklast är att väga allting innan och efter torkning. Viktskillnaden motsvarar den mängd vatten som du ska återföra.
Ibland kan det vara enklast att återfukta ingredienserna separat. Finmixat såspulver stjäl mycket vatten och hindrar andra ingredienser från att återfuktas. Man kan börja med att låta pasta och köttbitar återfuktas med hela vattenmängden, och så tillsätter man "pulvret" lite senare.
Detta kan man laborera vidare med redan i receptstadiet. Om man får till rätt storlek på alla separata ingredienser så återfuktas allting samtidigt.
Du ska torka tills det är torrt*.
Hur lång tid det tar beror på värmetillförsel, luftfuktighet, råvarans fukthalt och inte minst luftombytet.
I en vanlig ugn med luckan på glänt har du nära på noll luftombytet, varpå det tar lång tid.
I riktig tork har du en fläkt samt in- och utluftsventiler, vilket leder till snabbare torktid.
Allt för snabb torkning kan vara problematiskt med vissa livsmedel. Kött, t.ex., får lätt en torr hinna på ytan om torkningen går för fort. Denna hinna förhindrar ytterligare torkning.
Men 6-8hr är inte orimligt kort tid om du har små bitar och bra luftombyte.
Om din mat blir bränd i airfryern är det ett tecken på att det är för varmt. En airfryer är såklart inte gjord för att hålla 55C kontinuerligt. Det finns en risk att den drar på ganska hög värme en stund och sedan stänger av värmen en stund. Det kan vara så att den pendlar ganska kraftigt i temperatur.
Detta kan du kontrollera genom att stoppa in en ugnstermometer med sladd.
Är du säker på att det faktiskt blir bränt? Om man torkar köttfärssås väldigt länge så blir den ganska mörkbrun.
Om jag gör en köttfärssås som jag torkar så vet jag att den räcker till, säg 6 måltider. Vid blötläggning har jag i linser och snabbmakaroner samt salt och olja. Ja, vatten såklart. Jag vet att det blir en måltid på kanske 6-7 dl.
Man får prova…
Det här var ett superkort svar. Har grytmysare.
Man får prova…
Det här var ett superkort svar. Har grytmysare.
Utan att veta...jag killgissar...så tror jag att man inte ska hälla bort vattnet om man vill behålla smak- och näringsämnen. Jag har allt i kokkärlet, blötlägger och kokar upp, stänger av och grytmyser...har ingen tallrik eller stekpanna med mig. Äter ur kokkärlet.Jag brukar återvattna med ganska mkt vatten, låta det stå minst 30min. Sen häll av det mesta av vattnet, stek/värm i stekpanna. Gärna med lite mer kryddor & soja & ketchup & creme fresche & grädde beroende på vad man har och vad som passar.
Liknande trådar
- Svar
- 0
- Visningar
- 862