Torka mat

Pulvermos och lite torkad köttfärssås kan jag äta en hel vecka, moset kan man byta mot couscous för variation, och kanske ett par mjuk-konserver med tonfisk. Jag torkade en del förr och har en enklare torkmaskin men särskilt gott blev det sällan, och när man väl sitter på lägerplatsebän med kurrande mage och läger som ska sättas upp, kläder som ska bytas osv, blev det too much att hålla på med egentorkat 😀
Allt-i-ett...en gryta...helt ok för mig.

Man ska inte krångla till det.
 
Pulvermos och lite torkad köttfärssås kan jag äta en hel vecka, moset kan man byta mot couscous för variation, och kanske ett par mjuk-konserver med tonfisk. Jag torkade en del förr och har en enklare torkmaskin men särskilt gott blev det sällan, och när man väl sitter på lägerplatsebän med kurrande mage och läger som ska sättas upp, kläder som ska bytas osv, blev det too much att hålla på med egentorkat 😀
Haha, känner igen mig - här öser jag ur mig diverse tips på allt jag testat under åren, men jag gör ju inte allt till alla turer, och jag märker att jag gör allt färre saker för varje gång. Man fastnar till slut med några få osvikliga favoriter man aldrig tröttnar på.
Ska jag vara ute i två-tre veckor, vill jag ändå ha liiite omväxling, särskilt som jag brukar ha svårt att sätta i mig tillräckligt med mat.

Det där med att "hålla på" med egentorkat förstår jag inte riktigt? Själv tycker jag visserligen det är roligare och mer flexibelt att blanda och krydda efter dagens hunger och humör, så jag har kanske två-tre grönsakblandningar, kolhydraterna och proteinerna i några få separata storpåsar. Men vill man inte det, kan man ju blanda och portionsförpacka sina kompletta egentorkade middagar hemma, och då blir det inte mer stök vid "tillagning" än med köpta frystorkade?
 

Aktuellt

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!
Du skriver: "i våras", så du har bevisligen överlevt, men jag tänker inte upprepa ditt experiment ;). Vad var det för temperaturer som rådde medan du torkade?
Jag tänkte att om Samerna kan så måste även jag kunna testa. Min begränsade erfarenhet är att först måste man salta och krydda lagom, inte för mkt el lite, det får inte bli för salt. Sen torka "lagom" länge, det ska inte bli stenhårt, utan något mjukt, men måste förlora tillräckligt med vätska för att bli säkert för bakterier osv. Testade när det blev frostfritt i våras men kan säkert funka annars oxå, krävs bra luftväxling bara. Måste vara bra kött utan fett och hinnor. Ska testa mer och dog inte av första försöken !! :)
 
Gå och handla dig några påsar torrfoder som alla andra. Du är för sent ute för att börja torka och lära dig det nu.

Eller tänkte du ha ugnen på i tre dygn i sträck? Blir ändå bara mat för typ 2-3 måltider. Du behöver köpa på dig ett par extra ugnar för att få ihop mat för en vecka på tre dagar :)
Real m fl, för dyrt för mycket skräp och ofta inte särkilt gott. Basen i form några portioner säkra klassiker som chili con carne och "svensk" köttförssås klara sedan länge, bara ett par portioner till som behövs nu. Köpt torkapparat nu, helt annan sak än att torka i ugn.

Förvälla före torkning hade jag inte kläm på tidigare. Tackar för det och många andra tips.
 
Real m fl, för dyrt för mycket skräp och ofta inte särkilt gott. Basen i form några portioner säkra klassiker som chili con carne och "svensk" köttförssås klara sedan länge, bara ett par portioner till som behövs nu. Köpt torkapparat nu, helt annan sak än att torka i ugn.

Förvälla före torkning hade jag inte kläm på tidigare. Tackar för det och många andra tips.
Fördelen med att äta Real Turmat är att man aldrig får förstoppning. Blir en jäkla fart på magen. Man undrar ibland om de preparerat den med laxermedel.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips