Pulvermos och lite torkad köttfärssås kan jag äta en hel vecka, moset kan man byta mot couscous för variation, och kanske ett par mjuk-konserver med tonfisk. Jag torkade en del förr och har en enklare torkmaskin men särskilt gott blev det sällan, och när man väl sitter på lägerplatsebän med kurrande mage och läger som ska sättas upp, kläder som ska bytas osv, blev det too much att hålla på med egentorkat 😀
Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Torka mat
- Trådstartare Jonik
- Start datum
Vanlig pasta kräver ingen koktid alls, och vattnet häller man inte ut.Vanlig pasta är inte lika effektivt - den kräver en viss koktid, och slösar ytterligare med bränsle om man sen häller ut det heta kokvattnet (suertunna nudlar som slängs med i det övriga uppkoket går ju fint).
Tricket är enkelt...bara följa nedan:
1. Lägg det torkade i kokkärlet...häll på så mycket vatten som du vill ha.
2. Koka upp med locket på. Stäng sedan av gasen, eller släck annan brännare.
3. Svep in hela kokkärlet i isolering (grytmysare) och vänta 10 min.
4. Allt blir nu tillagat.
5. Ät!
Så gör jag...sparar gas och maten är riktigt varm efter 10 min m isolering.
Min grytmysare har jag gjort av tunt liggunderlag, och den funkar även som sittunderlag. Har även två runda plattor som jag har som lock på locket samt ett på låret om jag har kokkärlet på låret och äter...annars direkt på ett bord om jag sitter vid ett bord.
Enkelt...och funkar...sparar framförallt bränsle.
/Thomas
Lästips
ANNONS
Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken
STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.
HasseQ
Temp. avstängd
Suveränt med alla fantastiska tips här, man lär sig massor. Själv körde jag en massa små prover först, för att testa. Gör en liten mängd av en massa olika saker enligt tips här. Det blir bäst med bra råvaror, som man steker lite lätt stekpannan först. Sen i vanliga ugnen över natten. Nästa dag kan man prova att återvattna och laga till. Dom grejjor man gillar (smakar bra och inte för hårt) kan man sen göra större batcher av.
Kött & kyckling & lax blir tyvärr lite segt men ätbart, tonfisk & sardiner smakar skit, osv. Testa ! Gillar bönor / kikärtor / grönsaker / nötfärs osv ---
Måste bara komma på någon bra pastasås. Något tips ?
Kött & kyckling & lax blir tyvärr lite segt men ätbart, tonfisk & sardiner smakar skit, osv. Testa ! Gillar bönor / kikärtor / grönsaker / nötfärs osv ---
Måste bara komma på någon bra pastasås. Något tips ?
Kan man inte mala köttpulver? Och sen lösa upp snabbt till köttsås
HasseQ
Temp. avstängd
Kan man inte mala köttpulver? Och sen lösa upp snabbt till köttsås
Själv tycker jag nötfärs / köttfärssås är en höjdare att torka ! Komplettera med andra torkade bönor osv. Whiskeypulver såklart !
Jo, men blir lätt knastrigt tycker jag.Själv tycker jag nötfärs / köttförssås är en höjdare att torka ! Komplettera med andra torkade bönor osv. Whiskeypulver såklart !
...men tycker du den pastan blir god? Jag har testat med vanlig Barilla-spaghetti, och den blir för geggig på ytan men ändå för hård/mjölig inuti. Vad gör jag för fel?Vanlig pasta kräver ingen koktid alls, och vattnet häller man inte ut. (...)
Då är den övertorkad, men det är väldigt lätt hänt. Lite fett i färsen gör processen mycket mer förlåtande.Jo, men blir lätt knastrigt tycker jag.
Jaså? Trodde det var för kort blötläggning. Får testa med fettDå är den övertorkad, men det är väldigt lätt hänt. Lite fett i färsen gör processen mycket mer förlåtande.
Finns inga gränser; de flesta "äkta" italienska pastasåser har få ingredienser men de tomatbaserade får sina djupa smaker av lång koktid. Svårt att härma på vandring, men lösningen är faktiskt den koncentrerade tomatpurén, eftersom den redan är "långkokt".(...) Måste bara komma på någon bra pastasås. Något tips ?
Häromåret hade jag med "tomatsåspulver", blandat av två hela tuber torkad finmixad tomatpuré, lite spiskummin, koriander, timjan, mynta, svartpeppar och en gnutta socker (som förhöjer alla grönsakssmaker). Hade tänkt ha pulvret som smakförstärkning, men insåg att den starka tomatsmaken tog över för mycket och avstod snabbt ifrån att blanda "såsen" med andra grönsaker (mina torkade oliver eller champinjoner hade nog ändå passat til)l.
Den är ju fettfri i torkat skick, så något matfett (i mitt fall smör) måste röras i vid "tillagningen". Med lite färsk vitlök var den sen urgod till i mitt fall bulgur; säkert ännu bättre till pasta. Jag hade torkad fetaost som proteinförstärkning (som under tiden återvattnats i kallt vatten i min kåsa, blanda i pastakoket blir inte så gott), men kan tänka mig att i princip allt från torkat viltskav till hummus går fint till.
Senast ändrad:
Snabbmakaroner......men tycker du den pastan blir god? Jag har testat med vanlig Barilla-spaghetti, och den blir för geggig på ytan men ändå för hård/mjölig inuti. Vad gör jag för fel?
Liknande trådar
- Svar
- 0
- Visningar
- 838
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg