Torka köttfärs?

Är det någon som vet hur jag ska torka köttfärs, i ugn eller i en hemmabyggd tork? Hur länge och i vilken temperatur skall den torkas. Kan man laga ngt gott på den sedan på fjället?
 

Staffan

Gäst
Oh Ja!

Skaffa STF-boken 'Laga mat i fjällen' av Anita Forsell och följ instruktionerna. Det blir kanonbra men färsen måste mjukas lite innan den blir en köttfärssås. Bra tillskott om man ska kämpa lite.
 

Karin

Gäst
Lite tips

Det går jättebra att torka köttfärs själv, och annat kött med för den delen. Färsen ska tillagas först, stek den utan fett och krydda ordentligt, en del smak försvinner under torkningen. Sen är det bara att torka i ugnen på svag värme, max 50 grader med luckan halvöppen. Det tar ca 10 timmar.


Lycka till!


/Karin
 
Taco-gryta

Hej
En köttfärsrätt som är enkel att laga ute är Taco-gryta. Puttra upp köttfärsen med Taco kryddmix och vatten. Blanda i de grönsaker som du gillar (t ex lök, tomat, paprika). Är grönsakerna torkade behöver även de puttras upp för att ta till sig vatten. Har du färska grönsaker blandar du bara om och serverar. Äts med tacoskal (vaccumförpackade) som bestick i gemensam gryta (lite disk).


mvh/Hans
 

Anders Berg

Gäst
att göra köttfärssås...

Hej
Om du skall göra köttfärssås kan jag rekomendera att du blandar med "blåbands" vegitariska köttfärssås som finns att köp i vilken ica som helst.


Smaklig måltid
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips