Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Torka Bacon
- Trådstartare nippe_n
- Start datum
Tveksamt!!!
Tror du verkligen att det är en bra ide att torka något så fett som bacon. Torkning går ju ut på att få ut vattnet ur maten. Fett är ju inte vattenbaserat om man så säger. Tror att fettet kommer att härskna snarare än torka. Fett är ju inte ens lämpligt att frysa in någon längre tid.
Men ska man inte vara ute allt för länge så ska det väl inte vara några problem ändå??? I oöppnad förpackning så tror jag att det håller några dagar i alla fall. Det är ju rimmt, eller rökt, vilket är en annan konserveringsmetod.
Tror du verkligen att det är en bra ide att torka något så fett som bacon. Torkning går ju ut på att få ut vattnet ur maten. Fett är ju inte vattenbaserat om man så säger. Tror att fettet kommer att härskna snarare än torka. Fett är ju inte ens lämpligt att frysa in någon längre tid.
Men ska man inte vara ute allt för länge så ska det väl inte vara några problem ändå??? I oöppnad förpackning så tror jag att det håller några dagar i alla fall. Det är ju rimmt, eller rökt, vilket är en annan konserveringsmetod.
Lästips
ANNONS
Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken
STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.
Parma!
Hej! Jovisst går det att lufttorka bakon eller andra feta köttprodukter Bara de har saltats och/eller rökts innan.
Som ni säkert känner till har italienarna sin parmaskinka samt en variant av rökt sidfläsk, och spanjorerna en variant som jag tror heter chamon-iberico. Kvaliteèn klassifiseras på den senare på liknande sätt som konjak, där den finaste skinkan är gjord av den sida grisen sover på! Den skall dessutom vara täckt med ett generöst lager av mögel, hängt i taket på en rökig bar och vara siså där 20 år... Kostar mucho dineros
Smaka ni på fettranden känns en mild smak av de nötter grisen mumsat i sig när den bökat under hasselnötsträden! Smälter i munnen..
Tyskarna en hel rad olika gjorda av både skinkan och sidfläsk och i Sverige finns det tvärnöskinkan(gjord på svenkt kött men saltad och lufttorkad i Tyskland). Rökt sidfläsk som säljs i delikatess disken håller sig länge så varför hålla på och torka själv?
Vill du ha ett vegetariskt alternativ så finns det med!!! Hälsokostbutiker brukar ha ett engelskt/amerikansk bacon-strössel(vet ej namnet) som är gjord på soyabönor(liknar/används som rostadlök!) och som smakar precis som knaperstekt bacon. Till alla veganer som lider svåra kval. Gott till carbonaran...
Hej! Jovisst går det att lufttorka bakon eller andra feta köttprodukter Bara de har saltats och/eller rökts innan.
Som ni säkert känner till har italienarna sin parmaskinka samt en variant av rökt sidfläsk, och spanjorerna en variant som jag tror heter chamon-iberico. Kvaliteèn klassifiseras på den senare på liknande sätt som konjak, där den finaste skinkan är gjord av den sida grisen sover på! Den skall dessutom vara täckt med ett generöst lager av mögel, hängt i taket på en rökig bar och vara siså där 20 år... Kostar mucho dineros
Tyskarna en hel rad olika gjorda av både skinkan och sidfläsk och i Sverige finns det tvärnöskinkan(gjord på svenkt kött men saltad och lufttorkad i Tyskland). Rökt sidfläsk som säljs i delikatess disken håller sig länge så varför hålla på och torka själv?
Vill du ha ett vegetariskt alternativ så finns det med!!! Hälsokostbutiker brukar ha ett engelskt/amerikansk bacon-strössel(vet ej namnet) som är gjord på soyabönor(liknar/används som rostadlök!) och som smakar precis som knaperstekt bacon. Till alla veganer som lider svåra kval. Gott till carbonaran...
Re: Parma!
En informativ sida om underbar spansk skinka:
http://www.spanienkusten.com/index.php?id=328
Jag vill gärna ha litet Jamón de Jabugo...
I Göteborg säljs dessa på Ica Focus. Jag har oftast litet grand hemma på samma sätt som jag oftast har någon form av sojagrytbitar eller liknande.
Grisarna "bakom" Pata Negra ska vara uppfödda på ekollon och gräs.theDude; sa:Smaka ni på fettranden känns en mild smak av de nötter grisen mumsat i sig när den bökat under hasselnötsträden! Smälter i munnen..
En informativ sida om underbar spansk skinka:
http://www.spanienkusten.com/index.php?id=328
Jag vill gärna ha litet Jamón de Jabugo...
Jag antar att du syftar på Bac-os a.k.a. Bacos från Betty Crocker.Vill du ha ett vegetariskt alternativ så finns det med!!! Hälsokostbutiker brukar ha ett engelskt/amerikansk bacon-strössel(vet ej namnet) som är gjord på soyabönor(liknar/används som rostadlök!) och som smakar precis som knaperstekt bacon. Till alla veganer som lider svåra kval. Gott till carbonaran...
I Göteborg säljs dessa på Ica Focus. Jag har oftast litet grand hemma på samma sätt som jag oftast har någon form av sojagrytbitar eller liknande.
Det borde gå hyvsat bra om du steker väl först, precis som med köttfärsen.
Det borde bli som knaperstekt men torrare.
Funderar själv på att testa.
Det borde bli som knaperstekt men torrare.
Funderar själv på att testa.
Återkom med resultat
Har precis spenderat helgen med att torka kilovis med kött, frukt o grönsaker. Orkar inte riktigt elda upp ugnen igen, men snälla, posta gärna resultat om ni testar att torka bacon.
Jag skulle iofs kanske testat att koka bort fettet.
Blir inte så knastertorrt då kanske?
Annars har jag sett att det finns torkat oxkött på union handel/möllan. Perfekt som pålägg på sommaren.
Har testat att torka kalkon i helgen, ska bli kul att se hur det blir...
Har precis spenderat helgen med att torka kilovis med kött, frukt o grönsaker. Orkar inte riktigt elda upp ugnen igen, men snälla, posta gärna resultat om ni testar att torka bacon.
Jag skulle iofs kanske testat att koka bort fettet.
Blir inte så knastertorrt då kanske?
Annars har jag sett att det finns torkat oxkött på union handel/möllan. Perfekt som pålägg på sommaren.
Har testat att torka kalkon i helgen, ska bli kul att se hur det blir...
Bacon
Jag knaperstekte mitt bacon (inte alltför hårt) och torkade i ugnen. Jag hade det sedan i frysen i flera månader (tror t.o.m att det var ett år) innan jag tog med det ut på tur. Jag blandade med rotmos och torkade morötter. fungerade alldeles utmärkt. Men, jag var på vintertur...
/Jimmie
Jag knaperstekte mitt bacon (inte alltför hårt) och torkade i ugnen. Jag hade det sedan i frysen i flera månader (tror t.o.m att det var ett år) innan jag tog med det ut på tur. Jag blandade med rotmos och torkade morötter. fungerade alldeles utmärkt. Men, jag var på vintertur...
/Jimmie
KLAGER; sa:Torkning skyddar i alla fall mycket bättre än rökning, rökt fisk bör ju tex definitivt förvaras kallt.
Sanning med modifikation
Röker man så det blir torrt också (d.v.s. torkar maten i rök) så blir det mer hållbart än om man bara torkar (eftersom rökningen ger en yta som konserverar).
Varför torka bacon överhuvudtaget? Jag kan möjligen förstå om man ska frakta sådana mängder att vikten verkligen avgör, men några paket gör väl ingen skillnad. Ett paket bacon, vacuumförpackat, rökt fläsk förvarat i en ryggsäck bör kunna hålla sig ätbart i säkert en månad, även på sommaren. På vintern är det väl inga problem alls.
Jag har naturligtvis inga belägg för hållbarheten, men jag skulle inte tveka att äta bacon som legat i en ryggsäck i två veckor iaf.
/K
Jag har naturligtvis inga belägg för hållbarheten, men jag skulle inte tveka att äta bacon som legat i en ryggsäck i två veckor iaf.
/K
Liknande trådar
- Svar
- 5
- Visningar
- 911
- Svar
- 17
- Visningar
- 2 K
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg