Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Tillgång till mat runt Sylarna??
- Trådstartare JoBev
- Start datum
Lästips
ANNONS
Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken
STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.
Mathew; sa:Fast räkna med överpriser jämfört med hemma!
Jag skulle nog säga ojämna priser. vissa saker kostar obetydligt mer än vad dom gör i stan. underligt.
Andra saker kostar en förmögenhet.
Storerikvollen m.fl. = begränsat sortiment
Hej!
Kolla vad de har för sortiment på norska sidan genom att ringa eller mejla (adresser via http://www.turistforeningen.no)! Trots att det är stora ställen (väl så stora som våra fjällstationer) så har de ofta ett mycket begränsat sortiment. Eller bär helt enkelt med dig mat om du inte ska vara i Norge så länge...
För några år sedan vandrade jag och min mamma bl.a. Sylarna runt, och hade då tänkt proviantera i Storerikvollen och Nedalshytta. Det slog lite slint, eftersom de inte alls hade det sortiment vi hade trott, bortskämda som vi var med hur det ser ut på den svenska sidan. I Norge fanns bara Varma koppen (endast ostsoppa) och söta kakor... Norrmän som går från hytte till hytte (sådana stora med restaurang som det är flera av där i området) tar med sig sitt lunchpaket med mackor & termos och äter sedan kött med sås och potatis när de kommer fram på kvällen, fick vi lära oss. (I hytter för självhushåll, sådana som man måste låna nyckel till av den lokala turisföreningen -- de har ett annat system än vi -- har dock ofta ett rätt bra om än litet sortiment.) Vi fick vackert betala snordyra norska kronor för kött, sås och potatis till kvällsmat vi också, och därefter bygga ut de varma kopparna med vår "nödproviant" tills vi kom fram till Helags (vi gick "moturs"). Men oj vad osugen jag var på just ostsoppa efter den erfarenheten...
På svenska sidan finns mat (konserver, frystorkat och så vidare) i alla bemannade stugor, ganska rejäl "butik" i Helags och Sylarnas fjällstation.
/Lotta
[Ändrat av Lotchen 2005-08-16 kl 18:05]
Hej!
Kolla vad de har för sortiment på norska sidan genom att ringa eller mejla (adresser via http://www.turistforeningen.no)! Trots att det är stora ställen (väl så stora som våra fjällstationer) så har de ofta ett mycket begränsat sortiment. Eller bär helt enkelt med dig mat om du inte ska vara i Norge så länge...
För några år sedan vandrade jag och min mamma bl.a. Sylarna runt, och hade då tänkt proviantera i Storerikvollen och Nedalshytta. Det slog lite slint, eftersom de inte alls hade det sortiment vi hade trott, bortskämda som vi var med hur det ser ut på den svenska sidan. I Norge fanns bara Varma koppen (endast ostsoppa) och söta kakor... Norrmän som går från hytte till hytte (sådana stora med restaurang som det är flera av där i området) tar med sig sitt lunchpaket med mackor & termos och äter sedan kött med sås och potatis när de kommer fram på kvällen, fick vi lära oss. (I hytter för självhushåll, sådana som man måste låna nyckel till av den lokala turisföreningen -- de har ett annat system än vi -- har dock ofta ett rätt bra om än litet sortiment.) Vi fick vackert betala snordyra norska kronor för kött, sås och potatis till kvällsmat vi också, och därefter bygga ut de varma kopparna med vår "nödproviant" tills vi kom fram till Helags (vi gick "moturs"). Men oj vad osugen jag var på just ostsoppa efter den erfarenheten...
På svenska sidan finns mat (konserver, frystorkat och så vidare) i alla bemannade stugor, ganska rejäl "butik" i Helags och Sylarnas fjällstation.
[Ändrat av Lotchen 2005-08-16 kl 18:05]
jobev; sa:Tänkte ta en tur runt Sylmassivet v.35 och undrar om någon kan hjälpa mig med att berätta hur det är med att köpa Frystorkat eller konserver runt omkring Sylarna. Har alla stugor tillgång att sälja mat. Speciellt då på den Norska sidan vid Storerikvollen och Nedalshytta.
om du har vägarna förbi en vanlig norsk mataffär så brukar dessa ha ett hyggligt utbud av torkade rätter.
torkade rätter med kött eller fisk kan det ibland vara värre med, men om du är ute efter enklare pastarätter (1-2 portioner) så får du dessa för ca NOK 20-25. den stora skillnaden är inte priset utan just liknde produkter finns i dagligvaruaffärer i norge, mendan man måste leta uppe en specialbutik i sverige.
Re: Tackar!!
På köpet får du kanske en intressantare rutt och intressantare läger. Syltjönna, mellan Storerik
och NEdalshytta, men vid sidan av leden,
ska vara en fin plats, har jag hört.
jobev; sa:Tack för hjälpen! Då blir det nog att man tar med sig lite extra mat när man ska gå runt på Norska sidan.
På köpet får du kanske en intressantare rutt och intressantare läger. Syltjönna, mellan Storerik
och NEdalshytta, men vid sidan av leden,
ska vara en fin plats, har jag hört.
Nej det är som sagt begränsat med frystorkat på Nedalshytta. Var där i Juli i år. Provade att äta frukost där också men det var inte så mycket att stoppa i magen med tanke på priset. Inlaggd sill på morgonen ? 
Jag kan också hålla med om att Syltjörn är en vacker plats. Dock kan dimman ställa till det.
Jag kan också hålla med om att Syltjörn är en vacker plats. Dock kan dimman ställa till det.
matte_upp; sa:Nej det är som sagt begränsat med frystorkat på Nedalshytta. Var där i Juli i år. Provade att äta frukost där också men det var inte så mycket att stoppa i magen med tanke på priset. Inlaggd sill på morgonen ?
Jag kan också hålla med om att Syltjörn är en vacker plats. Dock kan dimman ställa till det.
Naturligtvis säljer norska stugor knappt någon proviant -
det är inte i deras intresse att bistå tältare.
Vad beträffar frukost så brukar den vara en rejäl buffe, värdig vilket hotell som helst,
med bröd, ost, korv, flingor (ofta både corn flakes
och muesli) plus då en del märkliga saker som saltgurka
och inlagd sill. Man kan få i sig betydligt
mer än man behöver.
Frukosten är dock överlägsen middagsrätterna.
I Sylan är det TT som sköter hyttene och
där har jag för mig att speciellt torsdagar
är en dag att undvika: spekemat + römmegröt.
Liknande trådar
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg