Stort knivintresse - välj din favoritkniv

Bägge är fina men den avgörande skillnaden är stålet i bladen:
AUS8 i HRC58 mot Lam. VG-10 i HRC 61.

Hattori bladet håller skärpan mycket bättre!

Mikael
 

Lästips

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

De liftar och ploggar igenom Europa: ”Alla hjälpsamma får oss att orka”

Utsidan mötte upp Michaela och Jiří Dolan under deras Stockholmsbesök, och plockade skräp på ett lite annorlunda sätt – från kajak.

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Bilagor

  • image.jpg
    image.jpg
    43.4 KB · Visningar: 511
Tack för bilden!

Ja, den ser ju mycket bättre ut än många Rambo knivar från den här tiden.
Rambo fanns inte när jag var tonåring,men Solingen knivarna var nog inspirerade av Western filmer från Hollywood.
Det är hur som helst kul att spara på sina minnen från pojkåren.

Mikael
 
Absolut! Den här är nog den mest "värdefulla" kniv jag har, utöver min allra första (en liten tysk slidkniv med hornskaft som jag fick av min farfar när jag var 7 år).
 
Det är ng speciellt med den där Glocken. :)
När vi nu är inne på knivar tänkta för militärt bruk så måste jag visa denna, också en favorit. Al Mar SERE Attack gjord i SEKI med AUS-8 stål. Utstrålar kvalitet.

img3650p.jpg


Fredrik
 
re

Fina objekt som visas. :) Blir bara bättre denna tråd hela tiden. Har en speciell Randall mod 2 som är influerad av en annan engelsk strids kniv från början jag drar upp en bild på när jag kommer hem från jobbet. :)
 
Funderar lite på när du skriver damast vg10.. Det kan inte vara damasteel då? Ett grymt bra damast stål som är svårt att få info om innehållet på då det är hemligt i stora drag.:)

Hittade en bild på en kniv med samma typ av blad, dock annan bladform. Tycker nog också att den här knivmakaren ligger ett par snäpp över vad jag kan prestera :)

Visst är den snygg Kimmo ;):)

Fredrik
 

Bilagor

  • dessert1.jpg
    dessert1.jpg
    31 KB · Visningar: 451
re

hmm... Tycker jag känner igen den där kniven heh heh:) Om jag inte minns helt fel så var bladet gjort i Japan o hade som du skrev vg10 kärna.:)
Vet inte om jag presterar mer eller inte , vill se det som två olika stilar:) Var det du dom hade gjort dolken jag hade ett tag?? Jäkligt fint hantverk:)

mvh kimmo
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips