Stort knivintresse - välj din favoritkniv

Än en gång måste jag kommentera och säga att det är det snyggaste skaft jag sett efter studerat det det en stund. Skulle gärna se det live.
 
Än en gång måste jag kommentera och säga att det är det snyggaste skaft jag sett efter studerat det det en stund. Skulle gärna se det live.

Håller helt med föregående talare om att det är jäkligt snyggt! Men undrar om det är stabiliserat på något sätt, typ tryckt med epoxy?

Även om det är ett kort blad tycker jag det är utmanande att göra skaftet på detta sätt, hur hållbart är det mot ett klassiskt där träfibrerna följer tången???
 
re

Slut resultatet :)

h1.jpg

h2.jpg

h3.jpg
 

Aktuellt

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

20 år av diskussioner om torkad mat – och 10 tips!

I år har en av Utsidans populäraste forumtrådar, "Torka mat", varit aktiv i 20 år. Här bjuder vi på tips till dig som vill börja torka egen utemat!

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.
Norska Helle kommer i mars 2012 ut med sin första fällkniv. Kniven som heter Dokka lär tillverkas i laminerat stål (kolkärna och rostfri kappa). Bladet är hela 90 mm långt. Förmodligen kommer den att levereras med olika typer av handtagsmaterial, som t ex björkmasur.

Kniven kommer med stor sannolikhet att kraftigt konkurrera med vår EKA 82. Det vill säga - om priset är rätt.

~Paul~
 

Bilagor

  • Helle fällkniv, f o m mars 2012. Laminatstål i kol och rfr.jpg
    Helle fällkniv, f o m mars 2012. Laminatstål i kol och rfr.jpg
    20.9 KB · Visningar: 745
Ja, förutsättningarna finns där. Om priset är rätt så handlar undertecknad rätt av :).

~Paul~

Japp absolut så finns förutsättningarna där. Men rostfritt utanpå kolstål, har dom väl gjort förut, om jag inte minns fel.
Förstår visserligen inte vitsen med det, visserligen skyddar det ju stora delar av bladet, men eggen är ju kolstål. Och stålen nu för tiden är så bra, så jag undrar om laminering, förbättrar nåt till flexibiliteten.

Seved
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips