Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Stort knivintresse - välj din favoritkniv
- Trådstartare dePaul
- Start datum
re
Hej Seved. Har inga andra bajonetter tyvärr.
Paul. Köpte fällknivens mod p från ett annat forum
Ska customisera den lite med ett par snygga skalor jag har hemma 
Hej Seved. Har inga andra bajonetter tyvärr.
Paul. Köpte fällknivens mod p från ett annat forum
Lästips
ANNONS
Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken
STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.
Hej Seved. Har inga andra bajonetter tyvärr.
Paul. Köpte fällknivens mod p från ett annat forumSka customisera den lite med ett par snygga skalor jag har hemma
![]()
Okey synd
Seved
Jasså, jaha. Det kommer säkert att bli jättefint. Vi hoppas att få se några bilder då!Paul. Köpte fällknivens mod p från ett annat forumSka customisera den lite med ett par snygga skalor jag har hemma
![]()
~Paul~
re
Det kommer bilder
Det kommer bilder
Vad är det för skillnad på "hollow ground" och "flat ground"?
Hollow ground är en skålslipad variant på slipfas dvs slipfasen blir conkav, flat ground då är slipfasen flat.
Seved
Oki, jag hittade på wikipedia också. Vad är hållbarast?
Jag är rätt sugen på Ontario Gen II SP som sagt. Då är bara frågan vad man ska ta för slipning. Hollow, half hollow eller flat?
Det lutar åt att beställa från Knifecenter, jag är lite sugen på någon mindre och smidigare kniv som är bra att tälja med, om det lika blir att beställa. Har kikat på någon typ av neck knife, då jag använt mig av en sådan tidigare och gillade den. Någon som har tips där?
(Ursäkta att jag spammar tråden med mitt 1000-frågor-beteende)
Jag är rätt sugen på Ontario Gen II SP som sagt. Då är bara frågan vad man ska ta för slipning. Hollow, half hollow eller flat?
Det lutar åt att beställa från Knifecenter, jag är lite sugen på någon mindre och smidigare kniv som är bra att tälja med, om det lika blir att beställa. Har kikat på någon typ av neck knife, då jag använt mig av en sådan tidigare och gillade den. Någon som har tips där?
(Ursäkta att jag spammar tråden med mitt 1000-frågor-beteende)
Senast ändrad:
Oki, jag hittade på wikipedia också. Vad är hållbarast?
Jag är rätt sugen på Ontario Gen II SP som sagt. Då är bara frågan vad man ska ta för slipning. Hollow, half hollow eller flat?
Det lutar åt att beställa från Knifecenter, jag är lite sugen på någon mindre och smidigare kniv som är bra att tälja med, om det lika blir att beställa. Har kikat på någon typ av neck knife, då jag använt mig av en sådan tidigare och gillade den. Någon som har tips där?
(Ursäkta att jag spammar tråden med mitt 1000-frågor-beteende)
Den allra starkaste slipfasen är convex. Men den är inte lika allround. Den slipningen som är mest allround och starkast, tycker jag är Fullflat slipning. Dvs man flatslipar ända upp mot ryggen på bladet. Så lägger man en liten convex brynegg. Men många tycker att än kortare flat slipning är den bästa. Men i mitt tycke så är den bara bra till att tälja med.
Hollow ground är är svagast och skålslipat ända upp är allra svagast, I mitt tycke passar det bäst till flåknivar å sådant jobb där man inte behöver bryta med bladet. Fördelen med skålslipat är att man kan bryna eggen längre tid innan man behöver slipa eggen.
Allt det här är min personliga åsikt och erfarenhet. Det råder lite delade meningar om sånt här. Du kan säkert få en annan vinkling på det här när depaul dyker upp. Iaf på vissa saker.
Som nyxo säger så gör jag en necker och lite mindre knivar. Gå in på www.sevedsknivar.se så kan du kolla lite. Maila om du har några frågor
Seved
Nejdå, jag delar dina åsikter gällande slipfasernas för- och nackdelar.Du kan säkert få en annan vinkling på det här när depaul dyker upp. Iaf på vissa saker.
Några tillägg. En partiell skålslipning är enligt min mening rätt så oanvändbar. Övergången mellan slipfas och bladkropp är oftast i form av en utpräglad kant, vars friktion är mycket irriterande i många skärarbeten där materialets tjocklek överstiger slipfasens bredd.
Liksom Seved så gillar jag fullt flatslipade- och konvexslipade blad. Men som sagt, det viktigaste är att veta vad kniven kommer att användas till. De flesta slipfaser har ju sina paradområden.
När det gäller Gen II-kniven så hade jag således valt den med ett flatslipat blad.
~Paul~
PS Ett alternativ till Gen II skulle kunna vara Ontario RTAK
Liknande trådar
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg