Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Stort knivintresse - välj din favoritkniv
- Trådstartare dePaul
- Start datum
Haha, ja det var rejält. Jag tror att 62 HRC är lagom för det här stålet efter anlöpning. Du kommer nog dit på naturlig väg. Vill minnas att jag diskuterade det här med Pär Brask på MoS för ca 3 år sedan och deras knivar i "Arne" brukar hamna på cirka samma grader före anlöpning.Jag härdade några 2140 blad idag. Jävlar i mej vad hårda dom blev före anlöpningen.Nytt rekord. Ett av bladen var alla proven 65 utom ett prov som blev 66 HRC. Jag får sänka härdtempen lite. Det är ju onödigt med så hårda.
Seved
~Paul~
Lästips
ANNONS
Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken
STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.
Haha, ja det var rejält. Jag tror att 62 HRC är lagom för det här stålet efter anlöpning. Du kommer nog dit på naturlig väg. Vill minnas att jag diskuterade det här med Pär Brask på MoS för ca 3 år sedan och deras knivar i "Arne" brukar hamna på cirka samma grader före anlöpning.
~Paul~
Ja jag får anlöpa ner dom till iaf 60 HRC. Dom flesta vill ha dom där. Jasså hamnade deras på 65 oxå.
Seved
OK, men är det inte lite synd att lämna dem så pass mjuka? Det här stålets optimala kombination mellan slagseghet och slitstyrka ligger på 62 g (precis som Frosts kör på).Ja jag får anlöpa ner dom till iaf 60 HRC. Dom flesta vill ha dom där. Jasså hamnade deras på 65 oxå.
Seved
Poängen med ett sådant stål som 2140 är ju att härda det till sin fulla potential
~Paul~
Det är ingen direkt skillnad mellan att slipa ett blad på 60 eller ett blad på 62. Antingen kan man det där med slipning eller så kan man det inte.
~Paul~
Vet inte om jag håller med om det. Nog känner jag skillnad
Seved
Fast det var inte riktigt så jag menade. Visserligen finns det en liten skillnad men inte så stor så att den skulle vara helt avgörande för en lyckad slipning. Jag ville trycka på det faktum att en van slipare klarar av att slipa ett 62 HRC blad lika väl som ett på 60. En ovan misslyckas förstås med båda.Vet inte om jag håller med om det. Nog känner jag skillnad
Seved
~Paul~
Fast det var inte riktigt så jag menade. Visserligen finns det en liten skillnad men inte så stor så att den skulle vara helt avgörande för en lyckad slipning. Jag ville trycka på det faktum att en van slipare klarar av att slipa ett 62 HRC blad lika väl som ett på 60. En ovan misslyckas förstås med båda.
~Paul~
Nej det är klart, det är inte avgörande för en lyckad slipning, inte med en bandslip. Men det sliter band lite mer. När man ska bryna så begränsar man sej till diamantbrynen och kanske keramikbryne, till vissa stål. + att eggen blir lite känsligare.
Seved
Hur menar du här?+ att eggen blir lite känsligare.
Seved
~Paul~
Hur menar du här?
~Paul~
Skörare menar jag. Man får inte ha för tunn egg.
Seved
Ahh, så menar du.Skörare menar jag. Man får inte ha för tunn egg.
Seved
Men det fina med 2140 vid 62 HRC är att det på inget sätt är skört. Den extra hårdheten är snarare till fördel vid framslipning av en tunn egg.
~Paul~
Nu går jag verkligen i väntans tider. Det här är på väg hem.
http://www.shop4leatherman.co.uk/leatherman_charge-al-diagram.jpg
http://www.soonerstateknives.com/BM-530.JPG
http://www.soonerstateknives.com/BM-10750BP.JPG
Seved
http://www.shop4leatherman.co.uk/leatherman_charge-al-diagram.jpg
http://www.soonerstateknives.com/BM-530.JPG
http://www.soonerstateknives.com/BM-10750BP.JPG
Seved
Ahh, så menar du.
Men det fina med 2140 vid 62 HRC är att det på inget sätt är skört. Den extra hårdheten är snarare till fördel vid framslipning av en tunn egg.
~Paul~
Håller inte riktigt med där.
Seved
Liknande trådar
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg