Stinkande innerskor!

  • Trådstartare aktivmera@hotmail.com (Martin)
  • Start datum
Tvättmedel löser upp

Hej Erik,
Tack för ditt svar på min fråga om hur gummisulan på klätterskor reagerar. Nu ska jag hem och prova!

Tvättmedel har nog i första hand en upplösande effekt på smuts så att vattnet sedan kan skölja loss/bort smuts lite lättare. Ev. spray i sig kan aldrig ta bort smutsbeläggningen som består av hudavlagringar och salter som sätter sig i tyget.
Om vi för skojs skull tänker oss att vi pratar om underkläder... inte skulle väl någon ens tänka sig att spraya dem med "anti bacterial" då de börjar att lukta illa för att sedan ta på sig dem på nytt! Eller... ;-)

/
Hasse
 
Om du lyckas.

Jag köpte nya T1:eek:r förra säsongen och för att undvika att över huvud taget få den där härliga odören i pjucken använder jag Skinnarmos knep med plastpåsar. Tunn strumpa och 5 liters fryspåse utanpå strumpan. Innerskon i pjäxan är helt torr efter en hel dags åkning, ingen fukt från fötterna = ingen lukt. Ta ett par andra strumpor nästa dag. Det är ju sedan lätt att tvätta strumporna i maskinen. Det finns en nackdel med plastpåsarna och det är att hälgreppet blir sämre så man får spänna pjäxorna lite mer än vanligt.

Urban.
 
Febreze?

Inför en försäljning av mina "snygga" T1:eek:r från långt tillbaka i tiden insåg jag att det skulle bli osäljbara med "den" lukten. Testa en del och kom fram till att en rejäl dusch med Febreze funkade bra! En flaska får man väl för 30 kr i vilken butik som helst och den räcker för ett antal sura skor. Spray on!

Lite reklam? http://www.febreze.com
 
Skoodör

Orienterings och motionsskor har jag alltid tvättat i tvättmaskin, 40 grader milt tvättmedel. Förstår inte riktigt disskusionen här. Inte sprayar ni strumpor och filsingar eller skjortor o lakan, eller gör ni?
 
Skoblock

Bakterier dör inte vid nedfrysning utan bara "somnar" in. Expansionen av bakteriefloran avstannar för att sedan ta fart igen då mer gynnsam temperatur uppstår. Bakterier dör däremot i för höga temperaturer. Det är iallafall vad jag har lärt mig i skolan.

Själv brukar jag använda skoblock efter svettiga turer. Helst cederträ som är lite uppruggat för bättre uppsugningsförmåga.
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Jeppe_berget Byta innerskor i "gamla" T1:or Telemark 6

Liknande trådar


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.