Steka bacon

I Sverige är bacon detsamma som de där tunna, sladdriga (typ Tulip) skivorna av rökt sidfläsk som är förpackade i plast som väger lika mycket som underhållet och, pga tunnheten, är litet knepiga att steka i panna. I England är bacon vad vi kallar kotlettbacon. Ska jag ut i det fria så packar jag hellre en bit rökt sidfläsk som jag skär i lagon tjocka skicor och sedan steker (utan att behöva tillsätt fett) i min lilla kolstålspanna (ller i nödfall i min rostfria jägarpanna). Nämnas bör att jag pga ålder och en dålig höft inte ger mig ut på vandringar så även om jag är bekväm av mig är det viktigare att panna n fungerar att steka i ä vad den väger.
 

Aktuellt

Vinn Haglöfs Breeze Mimic Hood!

Nu har du chansen att vinna vinterns nya favoritjacka från Haglöfs. Vi tävlar ut en vardera av dam- och herrmodellen i valfri färg och storlek!

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

20 år av diskussioner om torkad mat – och 10 tips!

I år har en av Utsidans populäraste forumtrådar, "Torka mat", varit aktiv i 20 år. Här bjuder vi på tips till dig som vill börja torka egen utemat!

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.
I Sverige är bacon detsamma som de där tunna, sladdriga (typ Tulip) skivorna av rökt sidfläsk som är förpackade i plast som väger lika mycket som underhållet och, pga tunnheten, är litet knepiga att steka i panna. I England är bacon vad vi kallar kotlettbacon. Ska jag ut i det fria så packar jag hellre en bit rökt sidfläsk som jag skär i lagon tjocka skicor och sedan steker (utan att behöva tillsätt fett) i min lilla kolstålspanna (ller i nödfall i min rostfria jägarpanna). Nämnas bör att jag pga ålder och en dålig höft inte ger mig ut på vandringar så även om jag är bekväm av mig är det viktigare att panna n fungerar att steka i ä vad den väger.

Det går lätt att hitta bacon av olika sort i de flesta mataffärer i Sverige.
Sladdrigt tulipbacon säljs faktiskt i England också.
Rökt sidfläsk är också gott. Eller suovas.
Men om du letar hittar du även gott bacon.

/John
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips