Steka bacon

I Sverige är bacon detsamma som de där tunna, sladdriga (typ Tulip) skivorna av rökt sidfläsk som är förpackade i plast som väger lika mycket som underhållet och, pga tunnheten, är litet knepiga att steka i panna. I England är bacon vad vi kallar kotlettbacon. Ska jag ut i det fria så packar jag hellre en bit rökt sidfläsk som jag skär i lagon tjocka skicor och sedan steker (utan att behöva tillsätt fett) i min lilla kolstålspanna (ller i nödfall i min rostfria jägarpanna). Nämnas bör att jag pga ålder och en dålig höft inte ger mig ut på vandringar så även om jag är bekväm av mig är det viktigare att panna n fungerar att steka i ä vad den väger.
 

Aktuellt

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!
I Sverige är bacon detsamma som de där tunna, sladdriga (typ Tulip) skivorna av rökt sidfläsk som är förpackade i plast som väger lika mycket som underhållet och, pga tunnheten, är litet knepiga att steka i panna. I England är bacon vad vi kallar kotlettbacon. Ska jag ut i det fria så packar jag hellre en bit rökt sidfläsk som jag skär i lagon tjocka skicor och sedan steker (utan att behöva tillsätt fett) i min lilla kolstålspanna (ller i nödfall i min rostfria jägarpanna). Nämnas bör att jag pga ålder och en dålig höft inte ger mig ut på vandringar så även om jag är bekväm av mig är det viktigare att panna n fungerar att steka i ä vad den väger.

Det går lätt att hitta bacon av olika sort i de flesta mataffärer i Sverige.
Sladdrigt tulipbacon säljs faktiskt i England också.
Rökt sidfläsk är också gott. Eller suovas.
Men om du letar hittar du även gott bacon.

/John
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips