Steka bacon

Finessen med vattnet är väl att det kyler. Jag har lärt mig det att ska baconet bli knaprigt så ska man börja på låg temperatur så fettet smälter ut och sen sakta höja så det bli typ nästan friterat. Hemma har vi gammal spis med 1-6 på vreden, jag lägger bacon i kall panna och sätter på 3:an, när man ser att baconen börjar simma i sitt flott höjer jag till 4:an. Det tar lång tid, men de blir knapriga och goda.

Vattnet är kanske vettigt om man inte har möjlighet att värma pannan så sakta.
 
Finessen med vattnet är väl att det kyler. Jag har lärt mig det att ska baconet bli knaprigt så ska man börja på låg temperatur så fettet smälter ut och sen sakta höja så det bli typ nästan friterat. Hemma har vi gammal spis med 1-6 på vreden, jag lägger bacon i kall panna och sätter på 3:an, när man ser att baconen börjar simma i sitt flott höjer jag till 4:an. Det tar lång tid, men de blir knapriga och goda.

Vattnet är kanske vettigt om man inte har möjlighet att värma pannan så sakta.

Min Trump gissning är att vattnet kokar ut fettet som sedan används som frityrolja.
 

Aktuellt

På turskidor mellan stugor – ny bok guidar till svenska fjällen

I över 30 år har Oskar Karlin skidat mellan stugor i den svenska fjällvärlden. Nu har han samlat kunskaper, råd och tips i en 400 sidor tjock bok.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

Vinn ”Turskidåkning” av Oskar Karlin!

Med sin nya bok vill Oskar Karlin inspirera fler att upptäcka den svenska fjällvärlden på turskidor. Här har du chansen att vinna boken!

”När isen ligger i skärgården släpper jag allt”

I mitten av november lade sig de första skridskoisarna i Stockholm. Vi har pratat med Pamina Falck, kommunikationsansvarig på SSSK, om säsongstarten.
Tja Jag har hamnat i ålder att jag ifrågasätter saker jag tror jag kan och vill hitta andra lösningar på de så förmig självklara saker i min vardag.

Ja, det kryllar tyvärr av en massa myter som man gått på under lång tid och inbillat sig att de är sanningar. Idag går det så lätt att hitta information om hur saker och ting faktiskt ligger till. Framförallt när det gäller matlagning så finns det många som helt enkelt provar om myterna stämmer eller inte. Finns jättemånga intressanta videos på Youtube, t.ex. såg jag häromdan en blindtest av vitlöksbröd som var gjort på olika sorters vitlök (färsk vitlök, vitlökspulver, vitlök på tub, vitlök på burk, färdigskalad vitlök och nåt mer). Den killen har också provat på att steka olika saker med och utan stekfett. Och Mythbusters har ju t.ex. testat det här med "tastes like chicken" verkligen stämmer för en massa udda typer av kött :)

Kör bacon i ugnen funkar ju också, bra, om man har en ugn. Men jag brukar inte ha ugn med på vandring.
 
Ja, det kryllar tyvärr av en massa myter som man gått på under lång tid och inbillat sig att de är sanningar. Idag går det så lätt att hitta information om hur saker och ting faktiskt ligger till. Framförallt när det gäller matlagning så finns det många som helt enkelt provar om myterna stämmer eller inte. Finns jättemånga intressanta videos på Youtube, t.ex. såg jag häromdan en blindtest av vitlöksbröd som var gjort på olika sorters vitlök (färsk vitlök, vitlökspulver, vitlök på tub, vitlök på burk, färdigskalad vitlök och nåt mer). Den killen har också provat på att steka olika saker med och utan stekfett. Och Mythbusters har ju t.ex. testat det här med "tastes like chicken" verkligen stämmer för en massa udda typer av kött :)

Kör bacon i ugnen funkar ju också, bra, om man har en ugn. Men jag brukar inte ha ugn med på vandring.

Snälla du du får inte skriva så där jag kan inte sova. Hur gick det med vitlöksbröden och udda kött?
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips