Skridskoisar

Såg ingen tråd på det men kanske bra med en där man kan tipsa om var det finns bra isar.

Här på Åland finns det inget alls än så länge.
 
Tråd för skridskoisar här på utsidan behövs inte (även om det ju finns under israpporter) då det finns två siter som till största delen ägnar sig åt just det nämligen:

www.skridsko.net (endast för medlemmar i anslutna föreningar)
www.isplanket.se (öppet för alla)

Tycker skridsko.net är otroligt bra, så bra att det är värt att gå med i en ansluten förening bara för att få tillgång till det.

/Benjamin
 
Kontakta Leif Höglund (S.G.U Friluftsentreprenörerna ) info@sgu.nu eller ring isluren på telefon +358 (0)18 17666

Åland har ofta tillgång till bra isar då insjöar, havsvikar och ytterhav lägger i olika etapper. Du kan börja reka insjöarna och sedan Markusbölefjärden i Finström och Kyrksundet i Sund. I nästa fas lägger sig Bambölevik, Ivarsfjärden, Slottsundet, sedan innerskärgården och ibland även ytterskärgården. Vi har flera medlemmar i vår klubb (Östhammars Skrinnare) som tar Eckerölinjen över minst några gånger per år för att avnjuta er fina vinternatur och vidsträkta isar. Det var ett reportage om den i Nya Åland i vintras då de lyckades med bedriften att skrinna hela vägen från Eckerö till Mariehamn. Under senare år har vi vid ett flertal tillfällen sovit över hos Mikael och Lena på Stormskär, Simskäla. Ett perfekt ställe att utgå ifrån.

Eftersom Åland ligger mitt i Öatersjön lägger isarna lite senare i början av säsongen, men det medför även att säsongen brukar sträcka sig längre in på våren än i Sverige. Särskilt runt Brändö, Kökar och Vårdö brukar det ofta vara bra vårisar.

Sätt in en annons i någon av tidningarna på Åland och efterlys åkkompisar. Bilda ett nätverk eller förening och gå med i Skridskonätet så får ni tillgång till istips från Sverige, Finland, Norge och Holland.

Hittar du is på Åland får du jättegärna rapportera in dina observationer till skridskonätet. Du finner formuläret på skridsko.net

Med vänlig hälsning
Jonas Ettemo
Östhammars Skrinnare
www.skrinnare.se
 
Tack för alla tipsen! Än så länge är det inte ens fruset i pölarna på klipporna så någon is är det inte tal om här ännu.
Jag har en del släkt och vänner här som jag brukar skrinna med och har också varit ut någon gång med en skridskogrupp här.

Jag hör av mig när isen dyker upp!
 
Isen finns bara tre timmar bort!

Hej igen,

Vill du åka skridskor i Sverige är det bara att höra av dig till mig. Just nu växer isarna så att det knakar. De närmsta åkbara isarna finns ca 40 min från Grisslehamn. Kontaktuppgifter finns på www.skrinnare.se. Vi hade några medlemmar på Åland tidigare men inte nu längre tyvärr.

Det vore jättekul om ni kom med i Skridskonätet och började rapportera in observationer. Nu brukar våra "isjägare" nyttja NASAs satelitbilder i kombination med telefonsamtal till sjöbevakare, ålandstrafikens färjor och bofasta. Om ni startar ett nätverk kan vi komma över och hjälpa igång er med hemsida och utbildningsmaterial.

Gott nytt skridsko år! / Jonas
 
Ser härligt ut! Han jag ska praktisera hos (Magnus Östman på finlands natur) skrinner också långfärds så kanske han har kontakter så vi kommer ut :) Ska ta en titt på skrinnari och se om det är något för mig!
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Fransila skridskoisar i Stockholm eller på Åland? Långfärdskridsko 1

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.