Pålägg på fjällturen?

fjällbrynt och äkta ungersk picksalami. Som tilltugg, eller skivat rekommenderar vi husets ungerska rökta korv med en liten skvätt coleman's senap *MUMS!*

/Jakob
 
Kaviar & räkost på knäckebröd...(är rätt trött på de just nu, kom hem i söndags från tre veckors vandring runt Abisko fjällen......)
 
Hehe

okdå.. jag var lite för snabb... sitter och packar maten nu, men hade inte bestämt påläggsfrågan. Får la bli en... eller snarare två tuber oss/fjällbrynt.

Smör eller olja för matlagningen... ny fråga!


MVH
jmlove
 

Aktuellt

På två hjul genom Karelen: Grusvägar, bastur och möten för livet

Två irländska cyklister reser till finska Karelen för att utforska områdets “grå guld” – alla övergivna, slingrande grusvägar.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.
Torkad salami

Torkad salami håller sig bra tar man dessutom en klick smör med sig har man fixat en riktig lyxmacka! :)

Stek i smör!!!

Och eftersom du håller på att packa antar jag att det är dax för en vandring, i så fall, LYCKA TILL och ha en trevlig tur!
MVH ///Claes
http://fjallen.nygardh.net
[Ändrat av cnygardh 2004-07-13 kl 19:47]
 
Luffarn; sa:
Hommous! Gott, nyttigt, billigt och håller sig bra.

/Per

Gott, nyttigt, billigt ja! Hållbart, nja. När jag har gjort det det inte hållit sig ens en vecka i kylen, vilket innebär ännu kortare på turen. Inte tillräckligt fett gissar jag. På helgturen går det säkert bra. Tillagade baljväxter verkar över huvud taget ha ganska kort hållbarhet.

Min favorit är jordnötssmör. Fullpackat med energi och nyttigheter och MYCKET drygare än tex tubost.

/Erik
 
Re: Hehe

jmlove; sa:
Smör eller olja för matlagningen... ny fråga!
Personligen så föredrar jag olja i de allra flesta fall. Det stänker dock mer vid stekning men annars är det både nyttigare och godare.
Nu har ju dessutom Zeta lanserat åtminstone en olivolja på en praktisk endeciliters plastflaska... :)
 
Ren

Mjukost med renkött på tub är fint. Har man mjukt bröd och smör (OBS! inte UL) med så kan det vara gott att tälja på några skivor torkat renkött också.

/Johan
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips