Nudlar, bu eller bä?

-Patric-; sa:
Kanin kan annars vara bra friluftsmat.. ha med dom i ett snöre så ere bara att "chop-chop" när det e dax, så länge dom e i snöret påverkar dom inte pakningen eller blir dåliga, kan nog ha en liten klövjeväska till dom så dom bär sina egna kryddor o så..

"They are young, they are tender, they are nice! Yes they are! Eat them, eat them!"
 

Lästips

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.

Tänk säkert i Sarek – fjällräddarens bästa råd

Sareks vackra natur lockar många. Men här är civilisationen långt borta. Utsidan har frågat fjällräddaren Mikael Oja om råd för en säker Sarektur.
alven; sa:
"They are young, they are tender, they are nice! Yes they are! Eat them, eat them!"

gollum3.jpg


En bra gjutjärnsgryta för att göra kaningryta i är dock i tyngsta laget om man inte har med sig egen bärare och kock som Frodo har.
 
jamo; sa:
Cous-cous är gott om man släpper ner en tärning grönsaksbuljong i vattnet man kokar upp, vevar ner kornen efter man stängt av lågan, fyller ut med en matsked mjukost eller parmesan+olivolja, och toppar med några skivor enrisrökt korv eller vad annat protein man har i säcken. Har man örtmarinerad vitlök och soltorkade tomater också blir det ännu bättre.
Cous cous blandat med varma koppen tycker jag är enkelt och gott.
 
Var Köpa?

-Patric-; sa:
jamo; sa:
Synd, då går bulgurn bort. Ska det puttra 10 min går det för mycket bränsle & titangrytan blir svårdiskad.

det finns en förkokt variant... som kan bli färdig på¨eftervärme eller kokning, 2-3minuter..

I vilka affärer kan man få tag i dessa sorter?
Var på Willys idag, där fanns bara en sort stod inget alls om hur det skulle tillagas.

MVH
Krister
 
-Patric-; sa:
Nordesjö; sa:
Men det kluriga med couscous (och nudlar för den delen) är ju att man inte behöver koka det. Bara koka upp vattnet, hälla på och låta svälla. Funkar det med bulgur också? Jag har för mig att det brukar vara lite koktid på det.

nudlar e slöseri på tid! :)

bulgur skall kokas i 10minuter men det kan dra i varmt vatten.. sen förstår jag inte varför ni har så bråttom när ni e ute, ska ni med tåget eller..

det viktiga är förstås att minimera bränsleåtgången.
 
graylingman; sa:
Det sämsta med nudlar, förutom att det smakar sk-t är att man inte blir mätt. Föredrar Spaghetteria!
//Anders

gillar inte kryddnignen alla gånger. Bolognese verkar bäst. Fler franska sorter ännu bättre. De italienska tenderar att ha långa koktider, vet ej varför.

Själv gör jag mina egna blandningar av 3-minuters
Barilla eller änglahår och Blå Bands vegetariska färssås.

Perfekt extra bukfylla är annars potatismos. Vad pulvret
har gått fram sedan det introduceras på 50-talet med kväljande tvålsmak.
 

avslutad210712

Gäst
Har nu testat couscous och bulgur på fjället och båda är riktiga höjdare om man tillsätter lite olja och kryddor i vattnet.
 
Cous-cous

avslutad210712; sa:
Har nu testat couscous och bulgur på fjället och båda är riktiga höjdare om man tillsätter lite olja och kryddor i vattnet.

Även jag, min Brutus, har nu testat cous-cous på allvar och är mycket nöjd. Jag tror att jag kommer att ersätta en stor del av kvälls- (kväljnings-) nudlarna med cous-soucs och lämpliga kryddor.

Vid den senaste turen fick jag kväljningar av den tidigare favoritkryddpastan till Satay-nudlarna och åt dem enbart med den mer neutrala kryddpåsen.

Jörgen
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips