Nudlar, bu eller bä?

-Patric-; sa:
Kanin kan annars vara bra friluftsmat.. ha med dom i ett snöre så ere bara att "chop-chop" när det e dax, så länge dom e i snöret påverkar dom inte pakningen eller blir dåliga, kan nog ha en liten klövjeväska till dom så dom bär sina egna kryddor o så..

"They are young, they are tender, they are nice! Yes they are! Eat them, eat them!"
 
alven; sa:
"They are young, they are tender, they are nice! Yes they are! Eat them, eat them!"

gollum3.jpg


En bra gjutjärnsgryta för att göra kaningryta i är dock i tyngsta laget om man inte har med sig egen bärare och kock som Frodo har.
 
jamo; sa:
Cous-cous är gott om man släpper ner en tärning grönsaksbuljong i vattnet man kokar upp, vevar ner kornen efter man stängt av lågan, fyller ut med en matsked mjukost eller parmesan+olivolja, och toppar med några skivor enrisrökt korv eller vad annat protein man har i säcken. Har man örtmarinerad vitlök och soltorkade tomater också blir det ännu bättre.
Cous cous blandat med varma koppen tycker jag är enkelt och gott.
 

Aktuellt

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

20 år av diskussioner om torkad mat – och 10 tips!

I år har en av Utsidans populäraste forumtrådar, "Torka mat", varit aktiv i 20 år. Här bjuder vi på tips till dig som vill börja torka egen utemat!

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.
Var Köpa?

-Patric-; sa:
jamo; sa:
Synd, då går bulgurn bort. Ska det puttra 10 min går det för mycket bränsle & titangrytan blir svårdiskad.

det finns en förkokt variant... som kan bli färdig på¨eftervärme eller kokning, 2-3minuter..

I vilka affärer kan man få tag i dessa sorter?
Var på Willys idag, där fanns bara en sort stod inget alls om hur det skulle tillagas.

MVH
Krister
 
-Patric-; sa:
Nordesjö; sa:
Men det kluriga med couscous (och nudlar för den delen) är ju att man inte behöver koka det. Bara koka upp vattnet, hälla på och låta svälla. Funkar det med bulgur också? Jag har för mig att det brukar vara lite koktid på det.

nudlar e slöseri på tid! :)

bulgur skall kokas i 10minuter men det kan dra i varmt vatten.. sen förstår jag inte varför ni har så bråttom när ni e ute, ska ni med tåget eller..

det viktiga är förstås att minimera bränsleåtgången.
 
graylingman; sa:
Det sämsta med nudlar, förutom att det smakar sk-t är att man inte blir mätt. Föredrar Spaghetteria!
//Anders

gillar inte kryddnignen alla gånger. Bolognese verkar bäst. Fler franska sorter ännu bättre. De italienska tenderar att ha långa koktider, vet ej varför.

Själv gör jag mina egna blandningar av 3-minuters
Barilla eller änglahår och Blå Bands vegetariska färssås.

Perfekt extra bukfylla är annars potatismos. Vad pulvret
har gått fram sedan det introduceras på 50-talet med kväljande tvålsmak.
 

avslutad210712

Gäst
Har nu testat couscous och bulgur på fjället och båda är riktiga höjdare om man tillsätter lite olja och kryddor i vattnet.
 
Cous-cous

avslutad210712; sa:
Har nu testat couscous och bulgur på fjället och båda är riktiga höjdare om man tillsätter lite olja och kryddor i vattnet.

Även jag, min Brutus, har nu testat cous-cous på allvar och är mycket nöjd. Jag tror att jag kommer att ersätta en stor del av kvälls- (kväljnings-) nudlarna med cous-soucs och lämpliga kryddor.

Vid den senaste turen fick jag kväljningar av den tidigare favoritkryddpastan till Satay-nudlarna och åt dem enbart med den mer neutrala kryddpåsen.

Jörgen
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips