Näringsinnehåll i torkad mat

Håller som bäst på att torka olika sorters råvaror till sommarens äventyr. Funderar på hur mkt av näringsinnehållet som försvinner när jag torkar. Kan inte förstå hur det skulle kunna försvinna någon energi, men samtidigt känns det rimligt om det händer nånting med maten.

Kan jag använda det som står i Livsmedelsverkets näringsinnehållstabell rakt av, trots att det handlar om färska råvaror?

Nån som vet?
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Energi och näring är ju inte nödvändigtvis samma sak. Ur energisynpunkt brukar en del fett smälta ur och droppa bort. Ur näringssynpunkt är det väl så att vissa vitaminer kommer att ta stryk.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips