• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Marmot Sawtooth till fjällvandring - tung/för varm?

Hallå,
Ska gå Vakkotavare-Nikkaluokta första veckan i september och håller på att slåss med sovsäck.

Jag har en Marmot Sawtooth Long med limit på -9.1c, 1210 gram och ganska otymplig. https://www.outnorth.se/marmot/sawt...oNNnrFzTH7rDGhLfRoC8yEQAvD_BwE#SurfArcticNavy

Är väl inte så överdrivet förtjust i den säcken, främst pga otymplig och sover varmt. Och tung.

Funderar på en Sierra Designs Cloud 800, ca 2 grader och 710gram, och otroligt mycket mer packbar. Ska vara varm och fungera bra, blir det lite kallare än limit finns alltid en puffy att dra på sig.
https://backpackinglight.se/sova/sovsack/sierra-designs-cloud-800-35f2c-sovsack

Jag har även en marmot nanowave 35, men den känns mer som sommarsäck, har sovit i +4 och det var inte varmt du.

Så, min fråga är väl egentligen - är det värt att köpa en ny säck? Vädret vet man ju inte, men gissningsvis runt 2-5grader eller så. Kan såklart bli kallare. Och varmare :)

Har aldrig vandrat Kungsleden förut så kan bara läsa mig till omständigheter och vill såklart inte ha med mig fel säck.

Jag: 191 cm, sover varmt, kommer sova 2 personer i ett Big Agnes Copper Spur hv ul 2.
Liggunderlag: exped synmat hl lw (r-värde 3.3)

Jag är definitivt öppen för andra förslag om så finns! Budget är så klart alltid en fråga men tänker långsiktigt och gillar jag säcken så kan plånboken alltid gråta och jag blundar lite.
 
Har faktiskt tittat på Phase 20 också, och den har dessutom fått bra betyg från Outdoorgearlab - så känns som en bra säck. Dock även läst att den är rätt trång också. Men ja, en mummy är ju inte direkt gjord för att springa i. Har du testat den?

Fördelarna med Sierran är att den kan dras över toppen på liggunderlaget så att den fastnar, har öppning för fot och grymt rymlig (testade att ligga i den igår).

Nackdelarna är ju inte direkt varmast någonsin baserat på EN, inga zippers vilket känns aningens konstigt och ja, inte överdrivet varm :)
 
Nej, har ännu inte testat Phase-säcken, men har också läst att den ska vara bra. Sierran verkar ju inte heller dum, med fickan för liggunderlaget. Kanske lite för kall för höstfjället dock.