• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Mountain Hardwear Optic vs. Marmot Traillight?

Hej,

Jag är ute efter ett 2-mannatält, främst för fjällvandringar under sommarhalvåret. Budgeten är begränsad, men jag och min sambo kan nog avvara ca. 1000:- per skalle för att få tag på något dugligt. Vi planerar en tripp till Helags-Sylarna senare i sommar. Nästa år blir det kanske Norge. Har då kollat på dessa två tält:

Mountain Hardwear Optic 2.5 VUE: http://www.addnature.com/product.aspx?pf_id=MHWOPTICVUE25

Marmot Traillight 2P: http://www.addnature.com/product.aspx?pf_id=MARMOTTRAILLIGHTFC2P

Jag är nu villrådig kring vilket av dem man bör köpa. Vi vill naturligtvis ha ett så bra tält som möjligt för pengarna. Målbilden är att det bör hålla i åratal av tämligen begränsat användande, stå pall för fjällväder från vår till höst och gärna vara så lätt och kompakt som möjligt. Jag inser att man inte kan få allt perfekt med den begränsade budgeten, men som jag ser det så har Traillight en viss fördel när det gäller vikt, Optic är däremot rymligare och är något kompaktare när det är ihoppackat även om det är halvkilot tyngre. Nånting som fick mig att rynka lite på näsan är att jag läste ett test där de skrev att absiderna på Optic är konstruerade så att det inte går att gå ut och in i tältet i regnrusk utan att få in vatten på innertältet, eller t.o.m. in på tältgolvet om både innertältet och absiden måste öppnas samtidigt.

Jag har läst recenssioner om båda tälten att de står pall för mycket kraftigt regn och vindar kring 20m/s, vilket väl är ungefär så bra man kan förvänta sig av ett 3-säsongstält i aktuell prisklass.

Jag tror vilket som skulle kunna uppfylla kriterierna, men vilket av dem ska man välja? Om någon har nån åsikt som kan hjälpa till att tippa över vågskålen åt ena eller andra hållet så vore jag mycket tacksam. Och självklart, om ni har idéer om andra tält i samma prisklass som skulle kunna passa bättre så är jag öppen för förslag.

Tack på förhand.
 
Marmot tältet verkar inte vara gjort för blåsiga förhållanden.
Ett alternativ.
http://www.outnorth.se/bergans/compact-2-pers-tent.php?nosto=productpage-nosto-1
Tack för svaret. Det slutade med att jag valde MH Optic. Har inte fått tältet än, men återkommer med en recenssion så fort jag hunnit testa det ordentligt.

Jag valde bort Berganstältet du tipsade om eftersom jag vill ha ett självstagande tält som gärna får vara ganska lätt, och detta var tyngre än både Optic och Traillight. 4-säsonstält får bli en senare investering. Men detta ser helt klart ut att vara ett mycket prisvärt tält.
 

Logga in