• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Marmot limelight 2p

Hej!
Har tältet och använt ganska många gånger under sommaren, men det har bara utsatts för lite regn en natt. Vet alltså inte vad det står pall för under längre period av nederbörd. Skulle vilja veta inför hösten. Nån som har erfarenhet?
Tacksam för svar!
 
Tältet klarar nog regnet.Sedan beror det ju på vilket intensitet på regn det är. Absiderna är det som då kan vara lite små.
Jag har ett Marmot Earlylight som är något liknande. Det funkar bra i vanligt regn.

"En längre tids nederbörd" kan ge problem med att utrymmet "under tak" är begränsat då yttertältet inte når ned till marken. Vid kraftig vind stänker det ibland in en bit, men ventilationen är ju å andra sidan bra då det fläktar.

Sedan gäller det ju att hitta en bra plats att tälta på vid regn, jag har varit med om att gräsmattan inte kunde ta mot allt vatten så det blev ett antal centimeter djup på vattnet, trots att det inte var en svacka (tält utan golv - typ militärtält - gjorde att allt blev blött).
 
Jag har bl a ett Marmot limelight 2p, Har inte haft problem med regn när det väl är uppslaget, har haft ett par ösregn utan blåst och legat i det. Men som tidigare sagts, det är en rejäl glipa mellan ytterduk och mark, vet inte hur det skulle funka med regn + vind.
En fördel var att man fick med ett footprint på köpet, det skonar golvet i tältet.
En stor nackdel IMHO är att det är en "Amerikansk" konstruktion på tältet där man reser innertält och yttertält varför sig. Det är inte kul om man måste resa tältet i regn.
De små absiderna är ett annat minus som redan konstaterats, man kan inte lämna mycket packning där, vilket gör det trångt med 2 pers. Själv använder jag det som ett 1 pers tält.
Har också bara använt det mellan maj - september, så när det börjar bli kallare vet jag inte hur det är att ligga i det.
 
En stor nackdel IMHO är att det är en "Amerikansk" konstruktion på tältet där man reser innertält och yttertält varför sig. Det är inte kul om man måste resa tältet i regn.
Det är visserligen bökigare än ett nordiskt tunneltält med kopplat ytter- och innertält, men det går att resa yttertältet först och sedan häkta upp innertältet i torrhet. Har ett Limelight 3P och den största fördelen upplever jag som ventilationen, det har aldrig varit några problem med att kondens blöter ner innertältet som jag upplevt i fyrasäsongerstält. Glipan mellan mark och yttertält hjälper till med ventilationen, så klart. Har inte upplevt några bekymmer med att det skulle blåsa in regn (när tältet är stängt), däremot är som sagt absiderna inte så stora och det är inget tält för snöfall. Vid matlagning i regn har jag därför att delvis häkta ner innertältet för att få lite mer utrymme för kök ovs, eftersom jag vill ha tältöppningen öppen vid matlagning men inte riskera att det regnar in på mat och prylar.
 
Har inte just det tältet men vad gäller tält med glipa som ventilation finns flera som upplevt problem vid hällregn och hårt underlag som packat grus utan växtlighet eller häll. Då skvätter det när regnet träffar marken och dessa droppar smiter in.

Jag har dock inte upplevt det själv, då kombinationen trots allt är rätt ovanlig (Har ett Anjan med kanske 100 nätter i)

Så är hällregn i antågande och man kan välja mellan gräs och en stenhäll så är det föregående att föredra, i alla fall i teorin :)
 

<% if (false): %> <% endif %>