• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Marmot Haldor - har ngn erfarenhet?

Jag har kollat på tunneltält och fastnat för Marmot Haldor som ser bra ut för våra behov. Jag är ute efter ett tunneltält för runt 3000 kr för mig, sambon och en treåring. Tältet kommer användas till cykelsemester och helgutflykter under sommarhalvåret. Eftersom vi som familj är nybörjare på friluftsliv vill jag inte lägga för mycket pengar, samtidigt vill jag ha okej kvalité. Hur jag än letar så hittar jag inga recensioner på Marmot Haldor. Finns det någon som har/har provat detta tält och vill dela med sig?
 
Senast ändrad:
Jag har kollat på tunneltält och fastnat för Marmot Haldor som ser bra ut för våra behov. Jag är ute efter ett tunneltält för runt 3000 kr för mig, sambon och en treåring. Eftersom vi som familj är nybörjare på friluftsliv vill jag inte lägga för mycket pengar, samtidigt vill jag ha okej kvalité. Hur jag än letar så hittar jag inga recensioner på Marmot Haldor. Finns det någon som har/har provat detta tält och vill dela med sig?
Verkar vara ett nytt tält för vår marknad (finns inte på Marmots amerikanska sida), så inget jag sett. Några reflektioner utifrån den knapphändiga info som finns:
- Sluttande fotgavel - kan vara problem för långa personer med tjockare liggunderlag
- Tejpade sömmar indikerar PU-belagd och inte silikoniserad ytterduksväv
- Mesh nämns men det framgår inte om dessa ytor kan stängas till helt eller regleras vid blåst och kyla
- Ventilationen i yttertältet är begränsad och den typen av huv vid ingången ger inte tillräcklig genomventilation. Så räkna med kondens.
- takhöjd innertält angett till 89cm vilket är mycket lågt. Runt min 95cm krävs oftast för att kunna sitta upp bekvämt.

Uthuset.nu verkar ha bäst pris på Marmot Haldor både 2P och 3P just nu för runt 2000kr
 
Nätinnertält som Marmot Haldor har gör att om de blåser friskt så kan det bli drag inne i tältet.
Jag skulle för tältning i Sverige välja ett med vävinnertält.

go tur
 
Jag inser att vaude arco xt som vi först tittade på är värt att vänta på (är beställningsvara och kan dröja i dessa tider, därför kikade jag på alternativ). Det är både silikonbehandlat och med väv inte nät, samt lite högre takhöjd. Saker jag som relativ nybörjare aldrig hade tänkt på. Stort tack för era tankar!
 
Xxl har 25 % på alla helsport fjällheimen tält nu kanske kan vara nåt o titta på
Det här tältet är ett betydligt bättre val, lite dyrare men betydligt bättre än Marmot Haldor (så ett bra tips av Stefan 64):
https://www.xxl.se/helsport-fjellheimen-pro-3-camp-green-gron/p/1150848_1_style

Fnns även i en lite billigare "Trek" version med billigare material, tyngre och Kina bågar istället för DAC.
https://www.xxl.se/helsport-fjellheimen-trek-3-camp-talt-gron/p/1150849_1_style

Och ett 4 Camp som är lite rymligare för 4 vuxna:
https://www.xxl.se/helsport-fjellheimen-4-camp-talt-gron/p/1072618_1_style
 
Det här tältet är ett betydligt bättre val, lite dyrare men betydligt bättre än Marmot Haldor (så ett bra tips av Stefan 64):
https://www.xxl.se/helsport-fjellheimen-pro-3-camp-green-gron/p/1150848_1_style

Det blev ett fjellheimen pro 3. Har knappt vågat kika åt helsport tidigare pga en bra bit över budget men nu när det var nedsatt kändes det som ett bra val. Tack!
Har själv ett Helsport Fjellheimen 3 Pro, super nöjd med det! Skrev nyligen en review om det här på utsidan du kan läsa lite för och nackdelar som jag upplevt.
 

Logga in